Intézmények

Gyors elérés - Oktatási intézmények

Oktatási intézmények

A magas színvonalú alapfokú oktatás biztosítását az önkormányzat partnereként – így a városi fenntartású intézmény mellett – a katolikus, református és evangélikus egyházak is segítik.

A Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a Szegedi Tudományegyetem Békés megyei Rezidens Központjaként egyedülálló tanulmányi életpályát kínál az általános iskola első osztályától egészen az érettségiig, elősegítve a majdani egyetemi, főiskolai életbe történő zökkenőmentes átmenetet.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma orosházi központtal. Az intézményben mintegy 3200 diák tanul a megye különböző településein.

A Kodolányi János Egyetem a 2011/2012-es tanévben nappali tagozatos képzéseket indított Orosháza-Gyopárosfürdőn, így városunk immáron a diplomára vágyó környékbeliek számára is kiváló képzési lehetőségeket nyújt.

Orosháza Város közoktatási intézményei:

Közművelődési intézmények

A Petőfi Művelődési Központ változatos programok, színházi előadások, városi- és egyéb ingyenes rendezvények helyszíne.

A Nagy Gyula Területi Múzeum az állandó helytörténeti tárlatok mellett időszakos kiállításokat vonultat fel. A helyi oktatási intézmények partnere helytörténeti és régészeti sorozataival.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár, a könyvtári szolgáltatások mellett kulturális programokkal, internetes szolgáltatással várja az idelátogatókat.

Orosháza Város közművelődési intézményei:

Egyéb intézmények

Orosháza Város egyéb intézményei:

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja