Egységes Szociális Központ
Platán Idősek Otthona

A Platán Idősek Otthona 1984 óta áll az idős gondozás szolgálatában. Jelenleg 150 fő férőhellyel teljes ellátást – étkeztetést, egészségügyi ellátást, mentálhigiénés ellátást és foglalkoztatást, szükség szerint ruházatot és textíliát – biztosít az ellátottaknak.

A törvényben előírt szolgáltatásokon túl az intézmény lehetőséget biztosít lakóinak – igény szerint – a büfé, fodrász, pedikűr, manikűr szolgáltatás igénybevételére, illetve különféle kulturális rendezvényeken történő részvételre.

Platán Idősek Otthona (fotó: Oroscafé)
Platán Idősek Otthona (fotó: Oroscafé)

Az intézményben 2-3-4 ágyas szobákban fogadják az intézménybe költözőket, házaspároknak két ágyas szobát biztosítanak. Az épület 3
szintjén három gondozási egység került kialakításra. Szintenként és szárnyanként közös fürdőszobák, teakonyhák és nemenkénti vécék állnak a lakók rendelkezésére.

Az Otthont örökzöldek, szezonális virágok veszik körül, a kerti bútorokkal, padokkal felszerelt kert kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt az idősek számára.

Az ellátás iránt érdeklődők az Egységes Szociális Központ Központi Irodájában (Orosháza, Teréz u. 14.), a szociális ügyintézőnél (68/413-593, vagy 70/935-9489) kérhetnek információt a jogosultság feltételeiről, valamint a beköltözést megelőző ügyintézés menetéről.

A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért térítési díjat kell fizetni.

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete helyi rendeletben határozza meg az idősek otthonában fizetendő intézményi térítési díjak összegét. Az ellátást igénybevevő által fizetendő személyi térítési díj összegét – mely függ az ellátást igénybe vevő rendszeres havi
jövedelmétől és vagyoni helyzetétől – az intézményvezető konkrét összegben állapítja meg, és arról az ellátást igénylőt az ellátás igénybevételét követően írásban tájékoztatja.

Egységes Szociális Központ igazgató: Bogárné Kiss Ildikó
Szakmai igazgatóhelyettes: Olasz Mónika
Bentlakásos Ellátások Egységvezetője: Tarjánné Kósa Rita
Vezető ápoló: Urbán-Szarka Krisztina

Nyitva tartás/Látogatási idő: 9 00 – 17 00óráig
Cím: 5900 Orosháza, Teréz u. 14.
Telefon: 68/413-593, 70/702-8302
Fax: 68/413-593
E-mail: platan@eszk.oroshaza.hu

 

Képgaléria:
Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja