Egységes Szociális Központ
Vadvirág Esély Klub

2002. január 15-én nyitotta meg kapuit városunkban a értelmileg akadályozott személyek napközbeni ellátását biztosító Vadvirág Esély Klub. Az intézmény 35 fő ellátására képes.

A klub, a 16. életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes értelmileg akadályozott személyek napközbeni foglalkoztatását, nevelését szolgálja. Az intézménybe csak 3 hónapos próbaidővel lehet az ellátottakat felvenni.

 

Vadvirág Esély Klub (fotó: Kecskeméti Krisztina)
Vadvirág Esély Klub (fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fogyatékos személyek nappali intézményében nem gondozható az a személy, aki veszélyeztető magatartást tanúsít, orvosi ellátást és állandó ápolást igényel.
Az a személy sem gondozható fogyatékosok nappali intézményében, aki gyógypedagógiai nevelésre, oktatásra alkalmas, és felvétele, elhelyezése a korának, állapotának megfelelő nevelési, oktatási intézményben biztosítható.
A fogyatékosok nappali intézményének célja: A 16. életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes, enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok napközbeni ellátása, fejlesztése, szinten tartása.

A feladatellátás érdekében a klubban

 • 6-8 fős csoportok kerültek kialakításra, figyelembe véve az életkort és fejlettségi szintet,
 • a fogyatékos személyek számára egyéni fejlesztő programokra épülő gyógypedagógiai foglalkozásokat szerveznek.

A nappali ellátás

 • tanácsadás,
 • készségfejlesztés,
 • háztartási vagy háztartást pótló segítségnyújtás,
 • étkeztetés,
 • esetkezelés,
 • felügyelet,
 • gondozás,
 • közösségi fejlesztés,
 • gyógypedagógiai segítségnyújtás,
 • pedagógiai segítségnyújtás szolgáltatási elemeket szükség szerint biztosít.

A fejlesztő, szinten tartó foglalkozások szervezése, egyéni és csoportos szinten az életkornak és fejlettségi szintnek megfelelően történik. A szabadidős programok igen sokszínűek a több napos kirándulásoktól a regionális kulturális találkozókig terjednek. Külső szakemberek bevonásával a klubtagoknak lehetőségük nyílik gyógytorna, társastánc, vallási ismeretek elsajátítására, gyakorlására.

Térítési díjat az étkezésért (reggeli, ebéd, uzsonna) kell fizetni, melynek összegét minden évben a helyi önkormányzati rendelet határozza meg.

Fejlesztő foglalkoztatás
Engedélyezett létszám: 26 fő

A Vadvirág Esély Klub a fejlesztő foglalkoztatást fejlesztési jogviszonyban valósítja meg.
A fejlesztési jogviszonyban történő foglalkoztatás célja az ellátott testi és szellemi képességeinek, valamint a munkavégzéssel összefüggő készségeinek helyreállítása, megőrzése és fejlesztése, továbbá az ellátott felkészítése az önálló munkavégzésre.

A fejlesztési jogviszony fejlesztési szerződéssel jön létre, melyet az ellátott, illetve törvényes képviselője írásban köt a fejlesztő foglalkoztatást nyújtó intézmény vezetőjével.

Egységes Szociális Központ igazgató: Bogárné Kiss Ildikó
Nappali-és Alapellátások Egységvezető: Tóthné Kis Judit
Szakmai koordinátor: Hangyásiné Nagy Edit

Nyitvatartás: hétfő–csütörtök: 7.30–16.00 • péntek: 7.30–13.30
Cím: 5900 Orosháza, Október 6. u. 39.
Telefon: 70/466-6554
E-mail: vadvirag@eszk.oroshaza.hu

Képgaléria:
Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja