Új hagyomány vetette meg a lábát a gyermekosztályon – meséli mosolyogva dr. Varga Sándor, az Orosházi Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.

– Rendszeressé vált, hogy egy-egy kisebb-nagyobb adománnyal, ajándékkal kopognak be hozzánk az emberek mióta Simonka György képviselő úr segítő szándékkal fordult felénk. Mostanában több jelentős adománnyal is fejlődtünk – mondja jóérzéssel a főorvos.

A magánszemélyek mellett idén már több szervezet – mint a Dávid Zoltán vezette Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület, továbbá a művelődési központ –, helyi vállalkozók – Jámbor Rudolf és Muszka Kálmán – segítette a kis betegek és a gyerekek mellől nem mozduló szülők kényelmének javítását. Így drapériákkal és dekorfigurákkal színesedtek a folyosók és a kórtermek, és a támogatásból vendégágyakra is futotta, így már minden kórteremben jut hely a szülőknek.

Az új inkubátor várhatóan már szeptemberben megérkezik az osztályra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az új inkubátor várhatóan már szeptemberben megérkezik az osztályra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A CIB Bank helyi fiókjának, a Mosoly Alapítványnak és a K&H Gyógyvarázs programjának köszönhetően új eszközökkel dolgozhatunk. Ezek közül a legnagyobb értéket a legutóbb elnyert inkubátor képviseli, amihez 2,3 millió forintot kapunk. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 102 pályázó közül bennünket sorolt a 3. helyre a K&H – sorolta tovább az idei adományokat az osztályvezető.

A főorvos a sok segítség mellett a szakmai utánpótlás megoldását tartja az év legnagyobb eredményének. Jelenleg ugyanis három fiatal orvos segíti az osztály munkáját.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja