Nyert a város – indulhat a Zöldfa utcai bölcsőde felújítása

Kezdődhet a Zöldfa utcai bölcsőde felújítása – 143 milliót nyert a város a 30 éves épület korszerűsítésére. Szeptemberben indulna az épület felújítása és bővítése.

143 milliót nyert a város, indulhat a Zöldfa utcai bölcsőde épületének felújítása.

– A korszerűsítés időszerű, mivel a bölcsőde épületének állaga a 30 évvel ezelőtti állapotokat tükrözi, az eltelt évtizedekben jelentős felújítás nem történt – emelte ki Csizmadia Ibolya projektért felelős alpolgármester a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, melyen bejelentette, nyert a város. – A beruházás összköltsége csaknem 150 millió 800 ezer forint, melyből 95%, 143 millió 200 ezer forint pályázati forrás, a fennmaradó 7,5 millió pedig önerő. Az önerő 40%-ára pályázni kívánunk az EU Önerő Alapnál – összegezte az alpolgármester.

Ősztől megújult helyre vihetik a csöppségeket (fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ősztől megújult helyre vihetik a csöppségeket (fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázat alapkövetelménye a férőhelyek számának növelése, így a tervek szerint a jelenleg 60 férőhelyes kapacitás egy új csoportszoba kialakításával 76 férőhelyre növekszik. Az épület külső hőszigetelésére, az elektromos hálózat teljes rekonstrukciójára szintén sor kerül, új nyílászárókat építenek be, a lapos tetős szerkezetet pedig magas tető ráépítéssel megszüntetik. Megújul az épületgépészet, a fűtés és a melegvízellátás rendszere – a melegvízellátást elősegítendő napkollektorokat szerelnek fel. Szintén a beruházás részeként mozgáskorlátozott parkolót alakítanak ki, akadálymentesítik az egész épületet, gazdasági bejáratot és fedett játszóudvart is kialakítanak. A projekt részeként eszközbeszerzésre hozzávetőleg 3 millió forintot fordítanak, az újonnan kialakított csoportszoba bútorait és egyéb eszközöket szereznek majd be.

Csizmadia Ibolya ismertette, a támogatási szerződés megkötése után következik a közbeszerzési eljárást, a kivitelezés csak ezután indulhat, várhatóan szeptemberben. A tervek szerint 2013 tavaszára elkészül a Zöldfa utcai bölcsőde korszerűsítése. A munkálatok ideje alatt a gyerekeket másik épületben helyezik el, ennek részleteiről a közeljövőben egyeztetnek.

A pályázatnak köszönhetően korszerű, és a feladatellátáshoz méltó környezet várja majd a gyerekeket a munkálatok befejezése után.

forrás: OrosCafé.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux