Németh Béla polgármester sajtótájékoztatót tartott március 23-án, ahol a főtér pályázat jelenlegi állásáról számolt be.

– A pályázatunk, melyet az orosházi főtér rekonstrukciójára adtunk be az első fordulóban első helyen vált támogatottá, tehát nyert. A második fordulóra – amely idén nyáron lesz esedékes – el kell készíteni a kiviteli terveket – mondta a városvezető, ismertetve a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) határozatát. Hozzátette: bízik benne, hogy ősszel hozzáfoghatnak az építéshez, és 2011 tavaszán már az új főtéren sétálhatnak, pihenhetnek az orosháziak.

A teljes pályázati összeg 950 millió forintot tesz ki. Ebből 750 milliót kap a város a pályázati forrásból, míg a fennmaradó 200 milliót saját forrásból biztosítja Orosháza.

A főtér rekonstrukció a volt Csillag áruház főbejáratától kezdődik, magában foglalja a Szent István szobor körüli területet is. Megújul a házasságkötő terem, a Meszes-kisköz önkormányzati tulajdonú üzleteit – a Taxiállomásra és az Alföld szállóra néző sort – is rendbe teszik. A tér díszburkolatot, kerékpárutat, szökőkutat és egyéb vizes látványelemeket kap majd az elsődleges terv szerint.

– Az Alföld szállót lebontjuk, melynek költsége a megnyert pályázatban szerepel – hangsúlyozta a polgármester. A szálló belső bontását egyébként már korábban elkezdték, erről mi is részletesen beszámoltunk.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja