Ihász Beatrix szeptember óta szolgál Orosházán, pünkösdkor beiktatták.

Az evangélikus egyház új orosházi lelkésze Komáromból költözött Orosházára, tanulmányai befejezése után 18 évig szolgált a Duna-parti településen. Tavaly érkezett városunkba Ördög Endre igazgatólelkész meghívására, hogy betöltse az itt megüresedett helyettes-lelkész állást.

Az orosházi evangélikus gyülekezet nemrég megválasztott parókus lelkészét a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye esperese, Lázár Zsolt iktatta be pünkösd hétvégéjén az evangélikus templomban. Az alkalmon részt vett és igét hirdetett az egyház elnök-püspöke, Gáncs Péter.

Az iktatás után az új parókus lelkész gyermekkori élményére építette ünnepi prédikációját, és az templom angyalaira hívta fel az ünneplő gyülekezet figyelmét. A folytatásban Kőszegi-Németh József, a lelkésznő férje, a gyülekezeti énekkar vezetője szolgált szóló-énekkel – adta hírül az evangelikus.hu.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja