Mivel az április 24-i ünnepség ideje alatt külföldön tartózkodott, így május 29-én, szerdán vette át az Orosháza Városért kitüntetést az ismert jogász.

A városháza kistermében, a családtagok és a hivatal jogászai körében adta át a kitüntetést dr. Bándy Rezsőnek dr. Dancsó József polgármester. Ahogy az április ünnepségen az evangélikus templomban, itt is levetítették a városi televízió által készített kisfilmet, amiben bemutatták Bándy Rezső életútját.

[youtube id=”Twwu-2uyFgQ” mode=”normal” align=”center”]

A polgármester rövid köszöntőjében külön is kiemelte, hogy Bándy Rezső a szó szoros értelmében lokálpatrióta, az elmúlt 23 évben a helyi választási bizottság elnöke volt, mindenki megelégedésére.

Dr. Bándy Rezső átvette a kitüntetést dr. Dancsó Józseftől (Fotó: Melega Krisztián)
Dr. Bándy Rezső átvette a kitüntetést dr. Dancsó Józseftől (Fotó: Melega Krisztián)

A kitüntetés átvétele után arról kérdeztük Bándy Rezsőt, milyen érzések kavarognak benne, és mit üzen az orosháziaknak?

– Meglepetés volt mikor értesültem a kitüntetésről, köszönettel tartozom azoknak, akik erre méltónak találtak. Meggyőződésem, hogy érdemes ezért a városért ténykedni, dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy minden embert be lehet vonni a közösségi munkába. Erre bátorítok minden fiatalt és időset, hiszen mindenkinek van ötlete, elképzelése, hogyan lehet szebbé, jobbá tenni Orosházát – mondta.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja