Játékok, könyvek, édesség töltötték meg a dobozokat, melyeket csütörtökön adtak át a kórházban.

Csütörtökön délelőtt dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyés püspök, Simonka György országgyűlési képviselő, Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei igazgatója és Priskin János, az adománygyűjtő akció koordinátora adománycsomagokkal sétált be a kórház kapuján. Július 11-én a pusztaottlakai gyereknap karitatív célkitűzéseként összegyűjtött adományok egy részét adták át a kórház képviselőinek.

Több doboznyi adománnyal érkezett a képviselő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Több doboznyi adománnyal érkezett a képviselő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Simonka György, mint a jótékonysági program ötletgazdája elmondta, nem véletlenül esett a választásuk már második alkalommal a gyermekosztályra.
– Megkérdeztük a Likfest parkba kilátogatókat, kinek szánják az ajándékaikat. Legtöbben olyan gyerekeknek adták volna legszívesebben, akik nem lehettek ott a rendezvényen, innen jött a gondolat, hogy a kórházban ápolt lurkók kapják az adományok java részét.

Dr. Duray Gergő főigazgató és dr. Varga Sándor osztályvezető főorvos köszönetét fejezte ki a figyelemért, s mind a püspöknek, mind a képviselőnek és segítőinek sok erőt kívántak a folytatáshoz.

[box]Az adománycsomagban több mint 300 darab könyv, 1200 játék és 400 csokoládé érkezett Orosházára, amiből a gyerekosztály kis betegei jó kedvet meríthetnek.[/box]

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja