A vállalkozásösztönzést ismerte el a kormány, a megyei munkaügy ezzel bekerült az európai fordulóba.

Az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért magyarországi fordulójának győzteseit csütörtökön díjazta Budapesten Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A 19 magyarországi pályázó közül a vállalkozói kedv ösztönzése kategóriában a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kapta az elismerést, bekerülve ezzel az európai fordulóba – adta hírül az MTI.

Varga Mihály ünnepi köszöntőjében kiemelte, a magyar vállalkozások 99 százaléka mikro-, kis- vagy középvállalkozás. 2011-ben a versenyszférában a foglalkoztatottak 73 százalékát ezek a vállalkozások alkalmazták, a GDP hozzáadott értékének 55 százalékát, a kivitel 26 százalékát adták.

A Békés megyei munkaügyi központ Új vállalkozások létrehozásának ösztönzését és segítését célzó rendszer kidolgozása a belga, portugál és francia modellek alapján című pályázatával került az európai fordulóba. A kormányhivatal tevékenysége révén munkanélkülieket és hátrányos helyzetben élőket segített hozzá ahhoz, hogy saját vállalkozást indítsanak. A programban eddig részt vevő 18 munkát kereső közül 15-en saját vállalkozást indítottak, hárman pedig őstermelővé váltak. A vállalkozók közül négyen már további munkavállalókat is foglalkoztatnak.

Az európai díjat az év végén, a soros uniós elnökséget betöltő Litvániában adják át, hat kategóriában.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja