Kezdődhet a Zöldfa utcai bölcsőde felújítása – 143 milliót nyert a város a 30 éves épület korszerűsítésére. Szeptemberben indulna az épület felújítása és bővítése.

143 milliót nyert a város, indulhat a Zöldfa utcai bölcsőde épületének felújítása.

– A korszerűsítés időszerű, mivel a bölcsőde épületének állaga a 30 évvel ezelőtti állapotokat tükrözi, az eltelt évtizedekben jelentős felújítás nem történt – emelte ki Csizmadia Ibolya projektért felelős alpolgármester a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón, melyen bejelentette, nyert a város. – A beruházás összköltsége csaknem 150 millió 800 ezer forint, melyből 95%, 143 millió 200 ezer forint pályázati forrás, a fennmaradó 7,5 millió pedig önerő. Az önerő 40%-ára pályázni kívánunk az EU Önerő Alapnál – összegezte az alpolgármester.

Ősztől megújult helyre vihetik a csöppségeket (fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ősztől megújult helyre vihetik a csöppségeket (fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázat alapkövetelménye a férőhelyek számának növelése, így a tervek szerint a jelenleg 60 férőhelyes kapacitás egy új csoportszoba kialakításával 76 férőhelyre növekszik. Az épület külső hőszigetelésére, az elektromos hálózat teljes rekonstrukciójára szintén sor kerül, új nyílászárókat építenek be, a lapos tetős szerkezetet pedig magas tető ráépítéssel megszüntetik. Megújul az épületgépészet, a fűtés és a melegvízellátás rendszere – a melegvízellátást elősegítendő napkollektorokat szerelnek fel. Szintén a beruházás részeként mozgáskorlátozott parkolót alakítanak ki, akadálymentesítik az egész épületet, gazdasági bejáratot és fedett játszóudvart is kialakítanak. A projekt részeként eszközbeszerzésre hozzávetőleg 3 millió forintot fordítanak, az újonnan kialakított csoportszoba bútorait és egyéb eszközöket szereznek majd be.

Csizmadia Ibolya ismertette, a támogatási szerződés megkötése után következik a közbeszerzési eljárást, a kivitelezés csak ezután indulhat, várhatóan szeptemberben. A tervek szerint 2013 tavaszára elkészül a Zöldfa utcai bölcsőde korszerűsítése. A munkálatok ideje alatt a gyerekeket másik épületben helyezik el, ennek részleteiről a közeljövőben egyeztetnek.

A pályázatnak köszönhetően korszerű, és a feladatellátáshoz méltó környezet várja majd a gyerekeket a munkálatok befejezése után.

forrás: OrosCafé.hu

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja