Pályázott Orosháza és nyert, így negyedével csökken a város önereje a főtér építésében. A munkák a hideg ellenére tovább haladnak.

Az épülő főtér összköltsége 940 millió 805 ezer 650 forint. Ebből 79,2%, vagyis 745 millió 104 ezer forint európai uniós támogatás, amit nem kell visszafizetni. A beruházáshoz Orosháza önereje 195 millió 701 ezer forint.

A napokban érkezett meg a pályázati elbírálás, miszerint a “Főtér-projekt” költségeinek saját forrás kiegészítéséhez vissza nem térítendő támogatást nyert Orosháza a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Ennek az önerő-támogatásnak a maximálisan igénybe vehető összege 53 millió 135 ezer 610 forint. Ez azt jelenti, hogy a város önköltsége ennyivel csökken.

Zúzmarás növények a főtéren - a fák törzseit védik a repedéstől (Fotó: Rajki Judit)
Zúzmarás növények a főtéren – a fák törzseit védik a repedéstől (Fotó: Rajki Judit)

A KÉSZ Zrt emberei a hideg idő ellenére egy fóliasátor alatt dolgoznak, a tér szélén futó és a közepére vezető járdákat térkövezik.

A kertészek pedig a frissen beültetett fákat védik. A téli napsütés hatására a hidegben elsősorban a sima kérgű fák kérgei megrepedhetnek. Ezt előzték meg azzal, hogy körbetekerték a fák törzseit.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja