Az év végén összesen 27 milliárd forintot kaptak az egészségügyi intézmények. Ebből a pénzből jutott Orosházára is.

Január végéig hatvan új mentőautó érkezik az országos mentőszolgálathoz, a szokásos év végi “kasszasöprésből” pedig 27 milliárd forintot kapnak kórházak, egészségügyi szolgáltatók. Ezt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár jelentette be pénteken Budapesten.

– Az állami átvétel után is folyamatosan figyelemmel kísérjük az orosházi kórház helyzetét. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója, dr. Török Krisztina úgy tájékoztatott, hogy a vis maior keretből tudtak rendezni országos szinten tartozásokat elsősorban közműszolgáltatók és nagy gyógyszerszállítók felé. A parlament költségvetési bizottságában is téma volt a kórházak nehéz helyzete, és az illetékes minisztériumban is vizsgálták, hogy milyen források lehetnek az egészségügyben, innen jött ez a 27 milliárd forint. Ebből a nagy klinikák mellett számos vidéki kórház is kapott, köztük az orosházi is – fogalamzott dr. Dancsó József polgármester, országgyűlési képviselő.

Az orosházi kórháznak 210 millió forint jutott a kasszamaradványból
– Figyelembe vettük a beszállítók felé a tartozás összegét, idejét és a működéshez elengedhetetlenül szükséges szolgáltatásokat egyaránt, ez alapján állítottunk fel egy fontossági sorrendet a kasszamaradvány felhasználásáról. Megállapodást tudtunk kötni tartozásunk rendezésére vonatkozóan a gázszolgáltatóval, gyógyszercéggel, illetve diagnosztikai céggel is – tájékoztatott dr. Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja