Pályázaton összesen 36 milliós támogatást nyert az egyik orosházi társasház. Felújítják és szigetelik, még a következő fűtésszezon előtt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 834,2 millió forint összértékű országos pályázatán az 1971 előtt épült hagyományos technológiával, égetett téglafalazattal készült épületek indulhattak. Ezen az orosházi Hajnal utca 2. és Dózsa György utca 2-14. alatti társasház közel 36 millió forintot nyert, melynek közös képviselője a Városüzemeltetési Zrt.

A felújítás során a teljes homlokzat, a pincefödém, padlásfödém hőszigetelését, és a lépcsőházi világítást korszerűsítik. 69 lakást érint a beruházás, melynek teljes költsége 73 millió forint: ennek felére nyert támogatást a tömb, a költségek másik része a tulajdonosokra hárul.

Csizmadia Gergely, a 12 társasházat kezelő Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, energiamegtakarítást eredményező felújításról van szó, emellett a folytatásban is figyelik a pályázati lehetőségeket.
– Többen is érdeklődtek az új panelprogram iránt. A társasházak tulajdonosai döntik el, hogy akarnak-e beruházást végrehajtani, valamint ezt pályázaton keresztül valósítják-e meg, mi ebben közre tudunk működni – emelte ki Csizmadia Gergely.

A Dózsa György utcai házaknál tavasszal indulhat a beruházás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A Dózsa György utcai házaknál tavasszal indulhat a beruházás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Összesen négy önkormányzati tulajdonú ingatlan van a most felújításra pályázati forrást nyert épületegyüttesben, tudtuk meg dr. Dancsó József polgármestertől. Mivel a tulajdonosoknak 50 százalékos önrészt kell fizetniük, ezekre, és az óvóhelyhez futó lejáróra 3,8 millió forintot költ az önkormányzat.
– Bízom benne, hogy a beruházás által értékesebbé válnak a lakások, és abban, hogy a rezsiköltségekben további csökkenés mutatkozik majd ezáltal – hangsúlyozta a polgármester.

A 3273 négyzetméteres társasházat, illetve a hozzá tartozó 222,8 négyzetméteres óvóhelyet érintő munkálatokat leghamarabb tavasszal kezdik, amit az ígéretek szerint az őszi fűtésszezonig be is fejeznek.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja