Méltó módon emlékezett jeles szülöttére, díszpolgárára, a magyar bútorgyártás legnagyobb alakjára Orosháza – száz esztendeje, 1919-ben halt meg Thék Endre.

A centenáriumi év során számos eseményen (emléktábla avatás, könyvbemutató, kiállítás) idézte a város Thék Endrét, aki kemény munkával és szorgalommal iparos tanoncból az első hazai bútorgyár alapítójává vált. Az emlékév programjainak zárásaként, kapcsolódva a magyar kultúra napjához, január 24-én egy állandó Thék Endre sarkot avattak fel a Nagy Gyula Területi Múzeumban. A rendezvényen Thék Endre leszármazottja, Antony Katalin a levéltárak mélyén megbúvó, máig ismeretlen titkokat tárt fel méltóságos asztalosról a nagyérdemű előtt.

Nagyon örülök, hogy a múzeumban állandó kiállítás emlékeztet bennünket városunk jeles szülöttére, akinek sokat köszönhet Orosháza. Thék Endre munkásságával, művészetével és a közjót szolgáló tetteivel bőségesen rászolgált arra, hogy emlékét megőrizzük – emelte ki a megnyitó rendezvényen Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja