Tizenötödik alkalommal rendezték meg az Orosházi Gazdabált – január utolsó szombatján mintegy négyszáz bálozó kapcsolódott ki a Táncsics gimnázium sportcsarnokában tartott rendezvényen, melyen a vajdasági Zenta gazdakörének küldöttsége is részt vett, nemzetközivé téve ezzel a találkozót.

A vendégeket a szervező Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Horváth József köszöntötte. Jakab Tamás a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) főtitkára arról beszélt, mindig örömmel érkezik Orosházára, hiszen az orosházi gazdák közössége összetartó, erős és szorgalmas. A Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntőjében rámutatott, a bál nem csupán a gondtalan kikapcsolódást, hanem a barátságok megerősítését, az eszmék cseréjét is szolgálja. Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke a tavalyi esztendő kihívásait összegezte és az előzőnél jobb gazdasági évet kívánt az idénre.


Az ünnepi köszöntők után Orosháza polgármesterére, Dávid Zoltánra hárult a feladata, hogy hivatalosan is megnyissa az estet, melyen az Orosháza és Térsége Gazdakör elismeréseket adott át azoknak a tagjainak, akik kimagasló tevékenységet végeztek a közösség érdekében.

 

Horváth József gazdaköri elnök munkáját a közelmúltban Károlyi Sándor-díjjal ismerték el. A méltatásban elhangzott, Horváth József vezetésével az Orosháza és Térsége Gazdakör számos színvonalas rendezvényt szervezett, egyik alapítója volt a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának, mely összefogja a hazai és határon túli magyar gazdákat, élen jár a hagyományok megőrzésében és a gazdákat segítő agrárfórumok megszervezésében.

 

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja