Újszülöttek és csecsemők életfunkcióját figyeli az a műszer, amit hétfőn adtak át az orosházi kórház gyermekosztályán. Az adakozók és az Országos Egyesület a Mosolyért jóvoltából őrző monitorral bővült a részleg, ami sok kis életet menthet meg.

Telefonos adománygyűjtés keretében gyűlt össze az a közel 600 ezer forint, melyből őrző monitort vett a Mosoly Egyesület az orosházi kórháznak. A kapcsolatfelvétel egy éve kezdődött: a 2005-ben alakult szervezet gyűjtött és adott, a kórház pedig megigényelte a szükséges felszerelést.

– Az egyesület egyik fő csapásiránya a gyermekosztályok csecsemő, illetve koraszülött életmentéssel kapcsolatos segítségnyújtása országosan – mondta el a Mosoly Egyesület elnöke, Nagy István. Habár budapesti székhelyű szervezetről van szó, kifejezetten vidéki intézményeknek gyűjtenek, amiből a későbbiek során a kórház által kért eszközt vásárolják meg.

Az őrző monitor hasznos eszköz a gyerekosztályon (Fotó: Rajki Judit)
Az őrző monitor hasznos eszköz a gyerekosztályon (Fotó: Rajki Judit)

Az egyesület a későbbiekben is szeretné segíteni az orosházi kórházat, amire nagy szükség van, hiszen a használatban lévő műszerek egy idő után elhasználódnak, tönkremennek. Dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója örömmel fogadta az új műszert.

– A kis betegek számára nagyon fontos, hogy vizsgálni tudjuk a különböző, úgynevezett vitális paramétereket, tehát légzést, vérnyomást, pulzust. Nagyon örülünk ennek az eszköznek, régóta vártuk már, hogy megérkezzen a gyermekosztályra.

A kórház egyébként ritkán kap műszereket, tudtuk meg dr. Varga Sándortól a gyermekosztályt vezető főorvostól. Éppen ezért minden alapítványi és magánszemélytől származó adományt szívesen fogadnak.
– A legcélszerűbb az lenne, ha az osztályunk saját alapítvánnyal rendelkezne, erre tennénk lépéseket a jövőben. Végső soron az a célunk, hogy megoldjuk a mindenkori feladatokat – összegzett a főorvos.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja