Bejelentési kötelezettség földhasználatra vonatkozóan, földhasználati adatbázis

Tisztelt Polgármester Úr / Asszony! Tisztelt Hivatal!

A termőföld nemzeti kincs, melynek használata az utóbbi években jelentősen felértékelődött. Emiatt fontos társadalmi és gazdasági cél egy központi földhasználati adatbázis létrehozása, melynek köszönhetően a földhasználati viszonyok átláthatóbbak lesznek; könnyebben lehet ellenőrizni a földhasználatot könnyebben felszámolhatják a jogszabályok kíkerülését szolgáló megállapodásokat és csak azok használhatják a termőföldet akik arra valóban jogosultak.

Azokat a polgárokat, akik termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használnak (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartás szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként tartják nyilván), a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény rendelkezései alapján bejelentési kötelezettségek terhelik. 2013. szeptember 30-ig a földhasználóknak két bejelentési kötelezettségnek (földhasználat bejelentése, illetve azonosító adatközlés) kell eleget tenniük. Bejelentési kötelezettségüket teljesíthetik személyesen a földhivatalban vagy postai úton, mindkét esetben a Vidékfejlesztési Minisztérium, vagy a földhivatalok honlapjáról letölthető, megfelelő formanyomtatvány használatával. A bejelentés mindkét esetben díjmentes.

Tisztelt Polgármester Úr / Asszony!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében abban a kiemelten közérdekű ügyben kérem szíves együttműködését, hogy a földhasználati nyilvántartás teljes, ezáltal a központi földhasználati adatbázis létrehozható legyen. Ennek érdekében kérem, hogy tájékoztassa munkatársait és a polgárokat a bejelentési kötelezettségek tényéről, módjáról és teljesítésének határidejéről hogy azok minél szélesebb körben ismertté váljanak; valamint szíveskedjen gondoskodni a mellékelt felhívó plakát elhelyezéséről az önkormányzat területén, lehetőség szeríni az ügyfélszolgálati térben és a bejáratnál!

Üdvözlettel,
Győrffy Balázs, elnök
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux