Tisztelt Polgármester Úr / Asszony! Tisztelt Hivatal!

A termőföld nemzeti kincs, melynek használata az utóbbi években jelentősen felértékelődött. Emiatt fontos társadalmi és gazdasági cél egy központi földhasználati adatbázis létrehozása, melynek köszönhetően a földhasználati viszonyok átláthatóbbak lesznek; könnyebben lehet ellenőrizni a földhasználatot könnyebben felszámolhatják a jogszabályok kíkerülését szolgáló megállapodásokat és csak azok használhatják a termőföldet akik arra valóban jogosultak.

Azokat a polgárokat, akik termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használnak (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartás szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként tartják nyilván), a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény rendelkezései alapján bejelentési kötelezettségek terhelik. 2013. szeptember 30-ig a földhasználóknak két bejelentési kötelezettségnek (földhasználat bejelentése, illetve azonosító adatközlés) kell eleget tenniük. Bejelentési kötelezettségüket teljesíthetik személyesen a földhivatalban vagy postai úton, mindkét esetben a Vidékfejlesztési Minisztérium, vagy a földhivatalok honlapjáról letölthető, megfelelő formanyomtatvány használatával. A bejelentés mindkét esetben díjmentes.

Tisztelt Polgármester Úr / Asszony!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében abban a kiemelten közérdekű ügyben kérem szíves együttműködését, hogy a földhasználati nyilvántartás teljes, ezáltal a központi földhasználati adatbázis létrehozható legyen. Ennek érdekében kérem, hogy tájékoztassa munkatársait és a polgárokat a bejelentési kötelezettségek tényéről, módjáról és teljesítésének határidejéről hogy azok minél szélesebb körben ismertté váljanak; valamint szíveskedjen gondoskodni a mellékelt felhívó plakát elhelyezéséről az önkormányzat területén, lehetőség szeríni az ügyfélszolgálati térben és a bejáratnál!

Üdvözlettel,
Győrffy Balázs, elnök
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja