A tizenkét éves Pindur Cintia tánctudását számos versenyeredmény alátámasztja már, jelenleg az ország egyik legrangosabb tánciskolájában készül a következő megmérettetésre.

Pindur Cintia Réka versenytánc tudását legutóbb az orosházi kórház jótékonysági bálján láthatta a közönség. Az orosházi táncoslány párjával, Mitlasóczki Endrével kiváló eredményeket ér el a versenyeken, számtalan érem és kupa díszíti már Cintia szobáját. Jelenleg a szentesi Szilver Táncsport Egyesület és Művészeti Iskolában heti öt alkalommal készül a versenyekre.

A tizenkét éves Cintia a Vörösmarty Mihály tagintézmény diákja. A tánc iránt már egészen korán elkezdett érdeklődni, édesanyja, Pindur Zsanett Kardoskúton tanított táncot, Cintia egy alkalommal elkísérte, és rögtön megtetszett neki a tánc világa. Hat éves korában kezdett táncolni Kriczki Zita szárnyai alatt a művészeti iskolában, két éve pedig próbatáncon mutatta meg tehetségét a Szilver egyesület tanárainak, akik azonnal meglátták benne a lehetőséget.

Cintia és Endre tánca nagy sikert aratott a jótékonysági bálon (Fotó: Rajki Judit)
Cintia és Endre tánca nagy sikert aratott a jótékonysági bálon (Fotó: Rajki Judit)

Cintia jelenlegi partnerével, Endrével 2012. decembere óta dolgozik együtt. Tíz hónap alatt három lépcsőfokot ugrottak tudásszintjük és eredményük alapján, így már a C kategóriában versenyeznek. Tavaly szeptemberben a budapesti Világtáncfesztiválon a dobogó legmagasabb fokára léphettek, idén februárban a Junior II. Tíztánc Magyar Bajnokság C osztály legjobbjai lettek, a múlt hétvégén pedig a Kelet Magyarországi területi táncverseny bajnoki címét szerezték meg.

Cintia számára a tánc a legfontosabb, és sokat küzd, hogy valóra váltsa álmait.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja