Pályázat – TOP-1.1.3-16-BS1-2017-00013
Közétkeztetés fejlesztése Orosházán

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Közétkeztetés fejlesztése Orosházán

Szerződött támogatás összege: 250.000.000.,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A beruházás helyszíne Orosházán található meg, az Eötvös tér 2. szám alatt. A projekt keretében a már meglévő, orosházi Városi Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény konyhájának felújítása kerül kivitelezésre, mely során az épület átalakítása, bővítése és korszerűsítése, továbbá épületgépészeti beruházások történnek meg. Energetikai fejlesztés: Energetikai szempontból épületszerkezeti korszerűsítés történik, ami csökkenti az épület energiaigényét, megfelelve a pályázati felhívás követelményeinek. Ebben a lépésben elkészült a jelenlegi állapot energetikai auditja. A kivitelezés során lecseréljük az elhasználódott, és energetikai szempontból korszerűtlen nyílászárókat. A gépészeti rendszerek korszerűsítése során lecseréljük az elavult csatornarendszer elemeket a meglévő zsírleválasztó műtárgyat (zsírleválasztó állapottól függően), valamint a belső víz-, gáz- és elektromos hálózatot. Ezen hálózatok tételes felülvizsgálatát követően, a kapacitások és az üzembiztonsági szempontok figyelembevételével részleges, illetve teljes cserét fogunk megtenni. Az elektromos hálózatok modernizációja a változó energiaigényeknek megfelelően méretezett formában a vonatkozó szabványok betartása mellett teljes felújítás megvalósítása indokolt. Figyelembe véve a gázhálózat átalakítását, a beépítendő fokozott légzárású nyílászárók által támasztott biztonságtechnikai követelményeket is, egyéb az üzemelés biztonságát szavatoló, szakaszoló, és biztonsági rendszerek telepítése is indokolt. A modernizált közműhálózat megvalósításával párhuzamosan a teljes épület belső padlóburkolatait a szabványoknak megfelelően lecseréljük.

A külső energetikai célú fejlesztésen túl a konyhatechnológiát és annak gépészeti hátterét is modernizáljuk. Az elavult konyhatechnológiai gépek cseréjét megtesszük, továbbá konyhatechnológiai fejlesztési tervet készítünk konyhatechnológus bevonásával. A terv célja, hogy előkészítse a jelenleg elavult technikai színvonalú gépek cseréjét, másrészt az elérhető, új, energetikai szempontból gazdaságosabban üzemeltethető eszközök, és a korszerű ételkészítési technológiákat alkalmazó megoldások beépíthetőségét.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.03.31.

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-16-BS1-2017-00013

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja