Az Orosházi Kórház jobban teljesít – lehetne a szlogenje az egészségügyi intézménynek. Az építkezés, a bővítés szembeötlő fejlődést jelent, azt azonban kevesen tudják, hogy fiatal orvosok előszeretettel választják az itteni kórházat munkahelynek.

Több szakterületen kell fiatalítani – mondják az osztályvezető főorvosok, miközben titkon azt remélik, hogy a még szakvizsga előtt álló fiatalok éppen az ő osztályukat választják. Több osztályon azonban fellélegeztek, mert az újonnan érkezett orvosokkal az utóbbi hónapokban helyreállt a rend. Mint megtudtuk a környező településekről, de határon túli szakemberek is Orosházát választják első munkahelynek, sőt van, aki több tíz kilométert ingázik, mert itt találta meg azt a szakmai közeget, amely számára emberileg megfelel.

Dr. Bodonea Izabella Orosházát választotta (Fotó: Rajki Judit)
Dr. Bodonea Izabella Orosházát választotta (Fotó: Rajki Judit)

– Nyáron vettem át a kórház vezetését, azóta több fiatal orvoskolléga érkezett hozzánk, és az elmúlt hetekben, hónapokban többen második szakvizsgát szereztek. Minden lehetőséget megragadunk, hogy segítsük a fiatalokat. Elsősorban a lakhatásukat tudjuk megoldani saját erőforrásból, illetve az önkormányzat közreműködésével. Fontosak számunkra az újonnan érkezők, mert azzal, hogy minél több orvost tudunk felvenni, tovább erősítjük a gyógyítást az Orosházi Kórházban – tájékoztatott dr. Duray Gergő főigazgató.

Dr. Bodonea Izabella most szerezte meg második szakvizsgáját. A szülész-nőgyógyász nyolc éve dolgozik Orosházán, és úgy érzi itt megtalálta a helyét. – Aradi vagyok, egy tévéhirdetésben találkoztam a munkalehetőséggel. Itt megtaláltam mindent, ami elképzelésem volt erről a szakmáról. Lehetőségem volt nagyobb klinikákon gyakorlatot szerezni, hívtak is ezekre a helyekre, de nem mennék el. Fiatal orvos számára ez a kórház nagy lehetőség. Azt gondolom, nem kell Nyugatra utazni, hogy az ember megtalálja a számításait.

Szerdán dr. Dancsó József és Simonka György kormánypárti képviselők tették tiszteletüket az Orosházi Kórház dolgozóinál. Az Orosházi Kórház a kórház-konszolidáció keretében 600 millió forint állami forrást kapott.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja