Kasza Béláné évek óta végzett áldozatos munkáját ismerte el a Magyar Vöröskereszt.

Kasza Béláné a Magyar Vöröskereszt országos vezetőségétől május 8-án, a Vöröskereszt világnapján kiemelkedő vöröskeresztes munkájáért „Vöröskeresztes munkáért bronz fokozata” elismerést kapott. A díjat Nagy Gábor megyei igazgató adta át Békéscsabán, a Garzon szállóban. A Rákóczitelepi Nyugdíjasok Egyesülete elnöke 2006 óta tagja a Vöröskereszt orosházi szervezetének.

– Mindig is szerettem az embereken segíteni, karitatív munkában részt venni, ezért felkerestem a helyi szervezet vezetőjét, Tóth Zoltánnét, aki örömmel fogadta a jelentkezésemet, így lettem Rákóczitelepen vöröskeresztes titkár. Az eltelt évek alatt egyre többen kapcsolódtak be a munkába. Rákóczitelepen most 56 nyugdíjas tagja van a vöröskeresztes mozgalomnak. Mivel ez a korosztály már nem adhat vért, így a véradások megszervezésében igyekszünk segítséget nyújtani, élelmiszer- és ruhaosztás lebonyolításában működünk közre, valamint lehetőségeinkhez képest igyekszünk a hozzánk fordulóknak segítséget nyújtani – összegzett Nórika.

Az utóbbi időben egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe, ez érezhető Rákóczitelepen is. Legutóbb vetőmagot osztottak, mindenkinek jutott. – Szeretem ezt a munkát, az elismerést örömmel és meglepődéssel fogadtam. Amíg tehetem, segítek – mondta Kasza Béláné.

[box]A Vöröskereszt világnapját május 8-án ünneplik, 1828-ban, ezen a napon született a svájci Henri Dunant író, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítója. Magyarország 1881-ben csatlakozott a vöröskeresztes mozgalomhoz.[/box]

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja