Elismerés a vöröskeresztes munkáért

Kasza Béláné évek óta végzett áldozatos munkáját ismerte el a Magyar Vöröskereszt.

Kasza Béláné a Magyar Vöröskereszt országos vezetőségétől május 8-án, a Vöröskereszt világnapján kiemelkedő vöröskeresztes munkájáért „Vöröskeresztes munkáért bronz fokozata” elismerést kapott. A díjat Nagy Gábor megyei igazgató adta át Békéscsabán, a Garzon szállóban. A Rákóczitelepi Nyugdíjasok Egyesülete elnöke 2006 óta tagja a Vöröskereszt orosházi szervezetének.

– Mindig is szerettem az embereken segíteni, karitatív munkában részt venni, ezért felkerestem a helyi szervezet vezetőjét, Tóth Zoltánnét, aki örömmel fogadta a jelentkezésemet, így lettem Rákóczitelepen vöröskeresztes titkár. Az eltelt évek alatt egyre többen kapcsolódtak be a munkába. Rákóczitelepen most 56 nyugdíjas tagja van a vöröskeresztes mozgalomnak. Mivel ez a korosztály már nem adhat vért, így a véradások megszervezésében igyekszünk segítséget nyújtani, élelmiszer- és ruhaosztás lebonyolításában működünk közre, valamint lehetőségeinkhez képest igyekszünk a hozzánk fordulóknak segítséget nyújtani – összegzett Nórika.

Az utóbbi időben egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe, ez érezhető Rákóczitelepen is. Legutóbb vetőmagot osztottak, mindenkinek jutott. – Szeretem ezt a munkát, az elismerést örömmel és meglepődéssel fogadtam. Amíg tehetem, segítek – mondta Kasza Béláné.

[box]A Vöröskereszt világnapját május 8-án ünneplik, 1828-ban, ezen a napon született a svájci Henri Dunant író, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítója. Magyarország 1881-ben csatlakozott a vöröskeresztes mozgalomhoz.[/box]

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux