Békés megyéért díjat kapott az orosházi címzetes igazgató

A pedagóguspályán eltöltött évtizedekért, elkötelezettségéért, példamutatásáért a Békés Megyei Közgyűlés díjat adományozott Pusztainé Szabó Margitnak.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése – immár 1991 óta minden évben – átadta a Békés megyéért kitüntető díjakat Békéscsabán. A pénteki rendezvénynek a Jókai színház adott otthont, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének, illetve a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen adták át az elismeréseket.

A Békés Megyei Közgyűlés Békés megyéért kitüntető díjban részesítette Pusztainé Szabó Margit címzetes igazgató asszonyt. A pedagóguspályán évtizedek óta töretlenül erős elkötelezettsége, több irányú szakmai munkássága, példaértékű intézményirányító tevékenysége, a korszerű pedagógiai módszerek innovatív közvetítése, valamint Békés megye kulturális értékeinek közvetítése elismeréséül kapta a díjat Pusztainé Szabó Margit.

Pusztainé Szabó Margit átveszi a díjat Farkas Zoltántól, a közgyűlés elnökétől
Pusztainé Szabó Margit átveszi a díjat Farkas Zoltántól, a közgyűlés elnökétől

Az orosházi szakember mellett elismerésben részesült Szokolay Dongó Balázs népzenész, zeneszerző. A Szegeden született, de tótkomlósi sokgyermekes családban nevelkedett művész Orosházán járt szakközépiskolába, és többször fellépett városunkban. A népzene területén évtizedek óta végzett kiemelkedő teljesítményéért, a Kárpát-medencei folklór hagyományait éltető népzene kortárs alapokra helyezéséért és széles körű népszerűsítéséért kapta meg a művész a Békés megyéért díjat.

Szintén kitüntetésben részesült a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar, melyet 2003 óta Perlaki Attila irányít. A komolyzene területén elért kiemelkedő eredményeikért, a hagyományok ápolásáért, valamint Békés megye kulturális kapcsolatainak építéséért járt a nívós elismerés.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux