Új magasból mentő szolgál Orosházán

Január 17-én, pénteken reggel rendszerbe állították Orosházán a tűzoltóság új, magasból mentő gépjárművét. A speciális jármű már az első napon debütált: Pusztaföldvárra egy leszakadó faághoz riasztották a tűzoltókat.

Egy teljesen új, IVECO-Magirus típusú létraszerkezetes speciális járművel gazdagodott az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműparkja, melynek mentési magassága harminckettő méter. A magasból mentő tűzoltójármű elsősorban társasházakban, panellakásokban és egyéb rendeltetésű, magas épületekben keletkezett tüzek oltására, valamint életmentésre alkalmazható. A kezelőszemélyzet képzését és sikeres vizsgáját követően az új speciális technikai eszköz készenlétbe állításával ismét növekedett a tűzoltóság működési területén élő közel 25 ezer ember élet- és vagyonbiztonsága.

A magasból mentő szolgálatba állításának reggelén Kiss András tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelem megyei igazgatója köszöntötte az állományt, Dávid Zoltán Orosháza polgármestere pedig arról beszélt, hogy az emberek biztonsága felett őrködő tűzoltók munkája minden elismerést és köszönetet megérdemel. 

Skip to content
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux