Szép számmal voltak kíváncsiak az orosháziak az Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság megnyitójára. A város sportéletében jelentős eseményre a világ minden tájáról érkeztek, érkeznek sportolók: közel 40 ország több mint 300 erőemelője.

A versenyző országok bevonulásánál még kissé foghíjas volt a sor. Sok küldöttség késő este, vagy az éjszaka folyamán érkezik, de akik itt voltak a megnyitón, azokat nagy tapssal üdvözölte az orosházi közönség.

A megnyitó prominens személyiségei közül elsőként Zalai Mihály, Orosháza alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Megköszönte a szervezésben segítők munkáját, majd megosztott a jelenlévőkkel egy legendát, miszerint a sok-sok sikeres orosházi sportoló részben annak köszönheti sikereit, hogy itt felnőve a kiváló gyopárosi gyógyvízben fürdött és ez megóvta őket a sérülésektől. Végezetül jó és sérülésmentes versenyt kívánt a sportolóknak.

Az Eötvös-csarnok ad otthont a következő napokban a versenynek Fotó: Kecskeméti Krisztina
Az Eötvös-csarnok ad otthont a következő napokban a versenynek Fotó: Kecskeméti Krisztina

A Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Rónaszéki András meglepő, de kedves fordulattal kezdte beszédét.
– Köszönöm mindenkinek, hogy eljött hozzánk Orosházára. Így mondom, hogy hozzánk, mert magam is mindig szívesen jövök és Orosházát második otthonomnak tekintem –  mondta az elnök. Kifejezte örömét a több mint 300 versenyző nevezése miatt és hogy Magyarország, ezen belül pedig a sportág egyik hazai fellegvára, Orosháza láthatja vendégül őket.

Végül a Nemzetközi Erőemelő Szövetség (IPF) elnöke Gaston Parage szólt a versenyzőkhöz, de főként az orosháziakhoz. Elmondta, hogy nagyon magas színvonalú versenyekre lehet számítani a világbajnokságon és mindenkinek ajánlotta figyelmébe a következő hét, Eötvös-csarnokbeli küzdelmeit. Nézzék meg minél többen a versenyeket, ismerkedjenek, szeressék meg ezt a szép sportot.

A megnyitó után Janicsák Veca és zenész társai szórakoztatták a nagyérdeműt, hétfő reggel pedig elkezdődtek a küzdelmek.

[box]Ide kattintva nyomon követhetitek a verseny eredményeit, online nézhetitek az erőemelést, és a tervezett menetrendet is megtaláljátok [/box]

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja