Terv szerint halad a bölcsőde felújítása

Kész a magastető, és elkezdték a szigetelést – a terveknek megfelelően halad a bölcsőde felújítása. Az 51 bölcsődés várhatóan májustól veheti birtokba a korszerűsített épületet.

A Zöldfa utcai épületet 150 millió 800 ezer forintból, csaknem teljes egészében pályázati forrásból korszerűsíti a város. Tavaly ősz óta gőzerővel folynak a munkálatok a több mint 30 éves ingatlanon.

Terv szerint haladnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Terv szerint haladnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A korábbi lapostető helyére magastetőt húztak a kivitelező Iványi Építőmester Kft. munkatársai, felújították a külső közművezetékeket, és új vezetékhálózatot is építettek még a téli időszak beállta előtt. Elkezdődtek a belső munkálatok is: csempéznek, vakolnak, válaszfalakat húznak fel, egy új csoportszoba kialakításával a korábbi 60 helyett 76 férőhellyel rendelkezik majd a bölcsőde.

Jó ütemben halad a belső épületgépészeti hálózat teljes felújítása, a fűtési rendszer csőhálózatát, elemeit szerelik, a villamos hálózat felújítása befejezés előtt áll, a belső vakolások, vakolatjavítások folyamatban vannak. A tetőtér egy részében kialakítják a hőközpontot, itt a hőszigetelt gipszkarton válaszfalakat építik. A külső homlokzaton pedig elkezdték a 10 cm vastag polisztirol hab hőszigetelés felerősítését (a színezett lezárást tavasszal végzik el), a következő hetekben pedig kicserélik az összes nyílászárót – tudtuk meg a városfejlesztési irodától.

A munkálatok ideje alatt az 51 bölcsődés a Könd óvodában kapott helyett. Szűkösen vannak, de várhatóan májustól birtokba vehetik a korszerűsített épületet.

forrás: OrosCafé.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux