Tisztelt Jelölő Szervezetek és Független Jelölt!

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXVI törvény (a továbbiakban: Ve.) 28. §-a lehetővé teszi a választókerületben jelöltet, illetve listát állító jelölő szervezetek, valamint a választókerületben induló független jelöltnek, hogy az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságba és a helyi választási bizottságba egy-egy tagot, míg a szavazatszámláló bizottságba, valamint az egy szavazókörrel rendelkező településen a helyi választási bizottságba két-két tagot delegáljon. A Ve. 29. § értelmében közös jelöltet, illetve listát állító jelölő szervezetek együttesen jogosultak a választási bizottság tagjának megbízására.

A Ve. 30. § kimondja, hogy a választási bizottság megbízott tagját a választási bizottság elnökénél, a szavazatszámláló bizottság megbízott tagját a helyi választási iroda vezetőjénél kell bejelenteni legkésőbb a szavazás napját megelőző tizenhatodik napon, azaz 2014. március 21. napján 16:00 óráig, amely határidő a Ve. 10. § (1) bekezdése értelmében jogvesztő. A bejelentésnek tartalmaznia kell a megbízó nevét, a megbízott tag nevét, magyarországi lakcímét és személyi azonosítóját.

A bejelentéssel kapcsolatban felhívom a szíves figyelmüket arra, hogy a Békés Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerülethez 27 település tartozik, így Orosházán kizárólag az orosházi székhelyű bizottságokba van lehetőségük tagokat megbízni, az egyes településeken működő bizottságokba történő delegálásokat pedig az adott településeken kell megtenniük.

A bejelentéshez szükséges formanyomtatvány Orosháza esetében elérhető a www.oroshaza.hu választás 2014 ikon alatt.

Békés Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja