A szakember a katasztrófavédelemtől érkezik az orosházi tűzoltók élére.

Hajdú Péter alezredes nyugdíjba vonulása után megüresedett a poszt az orosházi tűzoltóparancsnokság élén. Megbízott vezetőnek Lászik Gábort nevezte ki a testület, és pályázatot írtak ki a posztra

Az új parancsnok, Süli Zsolt
Az új parancsnok, Süli Zsolt

Két érvényes pályázat érkezett: Lászik Gábor őrnagy és Süli Zsolt százados adta be elképzeléseit, melyről a képviselő-testület zárt ülésen határozott február 4-én. Az ülés után dr. Dancsó József polgármester jelentette be a döntést.
– A képviselő testület 2011. február 15-től határozatlan ideig Süli Zsolt századost választotta meg az orosházi tűzoltóság parancsnokának. Az addig hátralévő napokban Lászik Gábor őrnagy úr marad a megbízott parancsnok.

A döntés után telefonon értük el Süli Zsoltot, aki jelenleg a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági felügyelője.
– 35 éves vagyok, jelenleg hivatásom miatt Békéscsabán élek, de hamarosan családommal együtt Orosházára költözöm. 15 éve szolgálok tűzoltóként, ebből 12 évet voltam Mezőkovácsházán, ahol vonulós tűzoltóként kezdtem a pályám, majd végigjártam a ranglétrát. Három éve dolgozom a megyei katasztrófavédelem kötelékében. Orosházán először is meg szeretném ismerni a teljes állományt, és folyamatosan átveszem a feladatokat.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja