Pusztainé Németh László-díjas

Pusztainé Szabó Margit elismerésben részesült a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, május 30-án.

A Németh László-díjat azoknak az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanároknak adományozzák, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek.

Az orosházi címzetes igazgató mintegy 150 pedagógus társaságában vett részt a szakminisztérium rendezvényén, amelyen Eötvös József-, Szent-Györgyi Albert-, Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz-díjakat is átadtak.

Pusztainé Szabó Margit átveszi az elismerést Balog Zoltán minisztertől (fotó: család)
Pusztainé Szabó Margit átveszi az elismerést Balog Zoltán minisztertől (fotó: család)

Balog Zoltán megjegyezte: a díjak visszajelzések, és jó lenne, ha a köznevelés új rendszere is segítené a visszajelzést. Idén először a tankerületek vezetőitől is érkeztek felterjesztések az elismerésekre, tehát már ők is figyelnek, értékelnek – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

– Jó tanárnak lenni lehet, hogy eddig luxus volt, de mostantól kötelező – mondta Balog Zoltán, hangsúlyozva: a köznevelési és felsőoktatási terület különválasztása az új kormányzati struktúrában is megmarad, mert bevált, jó döntés volt. Az emberierőforrás-miniszter azt is mondta: a pedagógusoknak bízniuk kell abban, hogy a kormány döntései a jó oktatás ügyét szolgálják.

Kifejtette: közösen kell gondolkodni az oktatásról, a nevelésről, az iskoláról, hogy ezek milyen helyet foglalnak el az életben, milyen hatásuk van, mit tanul meg a diák és mit nem, és hogyan lehet együttműködni a családdal. Fontos, hogy ezek ne csak szűk szakmai kérdések legyenek, hanem társadalmi konszenzus alakuljon ki – tette hozzá. Úgy vélte, a pedagógusoknak joguk és kötelességük, hogy munkájuk mellett érdemben befolyásolják hivatásuk körülményeit, beleszóljanak a szakmai és etikai kérdésekbe. Hogy hivatalos tere legyen a szakmai vitáknak, a minisztérium létrehozta a Nemzeti Pedagógus Kart. Először kapnak a magyar pedagógusok ilyen lehetőséget – mondta a miniszter, arra kérve a pedagógusokat, hogy éljenek vele.

Pusztainé Szabó Margit címzetes iskolaigazgató negyvenévnyi pedagógusi, 23 évnyi igazgatói munkássága érdemelt elismerést. Az orosházi szakember idén a város elismérésben is részesült a településalapítási évfordulón. Nézzék meg az április ünnepségre készült videót.

[youtube id=”3-E2VJ9Prig” mode=”normal” align=”center”]

Forrás: OrosCafe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux