Pusztainé Szabó Margit elismerésben részesült a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, május 30-án.

A Németh László-díjat azoknak az általános iskolai, szakiskolai és középiskolai oktató-nevelő munkát végző tanároknak adományozzák, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek.

Az orosházi címzetes igazgató mintegy 150 pedagógus társaságában vett részt a szakminisztérium rendezvényén, amelyen Eötvös József-, Szent-Györgyi Albert-, Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz-díjakat is átadtak.

Pusztainé Szabó Margit átveszi az elismerést Balog Zoltán minisztertől (fotó: család)
Pusztainé Szabó Margit átveszi az elismerést Balog Zoltán minisztertől (fotó: család)

Balog Zoltán megjegyezte: a díjak visszajelzések, és jó lenne, ha a köznevelés új rendszere is segítené a visszajelzést. Idén először a tankerületek vezetőitől is érkeztek felterjesztések az elismerésekre, tehát már ők is figyelnek, értékelnek – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

– Jó tanárnak lenni lehet, hogy eddig luxus volt, de mostantól kötelező – mondta Balog Zoltán, hangsúlyozva: a köznevelési és felsőoktatási terület különválasztása az új kormányzati struktúrában is megmarad, mert bevált, jó döntés volt. Az emberierőforrás-miniszter azt is mondta: a pedagógusoknak bízniuk kell abban, hogy a kormány döntései a jó oktatás ügyét szolgálják.

Kifejtette: közösen kell gondolkodni az oktatásról, a nevelésről, az iskoláról, hogy ezek milyen helyet foglalnak el az életben, milyen hatásuk van, mit tanul meg a diák és mit nem, és hogyan lehet együttműködni a családdal. Fontos, hogy ezek ne csak szűk szakmai kérdések legyenek, hanem társadalmi konszenzus alakuljon ki – tette hozzá. Úgy vélte, a pedagógusoknak joguk és kötelességük, hogy munkájuk mellett érdemben befolyásolják hivatásuk körülményeit, beleszóljanak a szakmai és etikai kérdésekbe. Hogy hivatalos tere legyen a szakmai vitáknak, a minisztérium létrehozta a Nemzeti Pedagógus Kart. Először kapnak a magyar pedagógusok ilyen lehetőséget – mondta a miniszter, arra kérve a pedagógusokat, hogy éljenek vele.

Pusztainé Szabó Margit címzetes iskolaigazgató negyvenévnyi pedagógusi, 23 évnyi igazgatói munkássága érdemelt elismerést. Az orosházi szakember idén a város elismérésben is részesült a településalapítási évfordulón. Nézzék meg az április ünnepségre készült videót.

[youtube id=”3-E2VJ9Prig” mode=”normal” align=”center”]

Forrás: OrosCafe

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja