Békés megyében 67 kis- és közepes vállalkozás 687,4 millió forintot nyert foglalkoztatás bővítésre és munkahelymegőrzésre.

584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint értékben a napokban. A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is pályázatot hirdetett mikro-, kis- és középvállalkozások részére munkahelyteremtő beruházások támogatására. Békés megyében 67 kis- és közepes vállalkozás 687,4 millió forintot nyert foglalkoztatás bővítésre és munkahelymegőrzésre a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból, a nyertes pályázóknak a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője, Erdős Norbert és a megyei munkaügyi központ igazgatója, Nagy Ágnes adta át az értesítést csütörtökön Békéscsabán.

Nagy Ágnes az MTI-nek elmondta, hogy a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű Békés megyében a nyertes kis- és közepes cégek 330 új munkahely létrehozását vállalták a támogatás ellenében és 445 jelenlegi munkahely megőrzését két évre. A szerződések megkötésére harminc napon belül kerül sor, a programot a vállalkozóknak 2013. februárig kell megvalósítaniuk. A termelésbővítéssel egybekötött munkahelyteremtő program keretében a vállalkozók új munkahely létesítésére és a tevékenység bővítésére maximum 2,5 millió forintot nyerhettek, harminc százalék önerő mellett. Az igazgató hozzátette: a megye kis- és közepes vállalkozói jól szerepeltek a Nemzeti Foglalkoztatási Alap pályázati rendszerében, összesen 79 pályázatot nyújtottak be, 800 millió forintra, a beadott pályázatok 84 százaléka kapott pozitív elbírálást, és az igényelt támogatás 85 százalékát hívhatják le a központi támogatási alapból.

A szarvasi és orosházi térség tekintetében az érintett 11 nyertes pályázat kapcsán a megítélt támogatás összesen 110 millió 480 ezer forint. A pályázati forrás segítségével 55 új munkahely jöhet létre. A nyertes pályázatok közül nyolc szolgáltatási tevékenységet folytató (kereskedelem, vendéglátás, kommunális szolgáltatás, gépjárműjavítás, -karbantartás, -tisztítás, ill. közérzetjavító szolgáltatás) és három támogatott pályázat tekinthető gyártási tevékenységet folytatónak (szikvíz gyártás, húsfeldolgozás, fa nyílászáró gyártás), tehát jellemzően a szolgáltató szektor van túlsúlyban.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja