Az orosházi kórház 117 millió forintot fordíthat működési támogatás címen tartozások rendezésére. Országos szinten 11,8 milliárd forintot kaptak a kórházak az államtól.

A kórházak teljesítménye, illetve a lejárt tartozás mértéke alapján határozta meg a kormányzat, hogy mely gyógyító intézmény mennyi állami gyorssegéllyel számolhat. Az Egészségbiztosítási Alap céltartalékából engedélyezett összegek már valamennyi kórház számlájára megérkeztek.

– Az orosháziéra 117 millió forintot utaltak – tudtuk meg dr. Duray Gergőtől. Az orosházi kórház főigazgatója elmondta, a hónap végére el kell költeniük a forrást, amelyet közreműködői tartozások rendezésére, illetve többek között lejárt szállítói számláik kiegyenlítésére használnak fel, az erre vonatkozó ütemtervet már el is készítették.

A Világgazdaság úgy fogalmaz, az összeg jelentős, de tartósan nem enyhíti a kórházak eladósodottságát, az egészségügyi intézmények össz-adósságállománya ugyanis június végére már közel 70 milliárd forint volt.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja