Sokan kérdezték, mit csinálnak a katolikus templom előtt. Megtudtuk.

Az elmúlt napokban kisebb munkagépek és munkások dolgoztak serényen a katolikus templom előtti téren. Halmokba hordták a kavicsot, gödröket ástak és betonoztak.

A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda illetékesétől megtudtuk, hogy a városi költségvetésben elkülönített összeg van közvilágítás bővítésre és térvilágítás kialakítására. Ezek a munkák indultak meg többek között a Széchenyi téren is, ahová 10 db öntöttvas kétkaros, fehér fényű fényforrással szerelt kandelábert helyeznek el. Most az előkészítő munkáknál tartanak, már lefektették a vezetékeket, hamarosan készítik a kandeláberek alapjait is.

Előkészítik a kandeláberek helyét (Fotó: Rajki Judit)
Előkészítik a kandeláberek helyét (Fotó: Rajki Judit)

Elsősorban a katolikus templom előtti térrészt kívánják fénybe öltöztetni, de gondoltak a sakkrajongókra is, ezért a sakktáblákat is megvilágítják, illetve a teret záró üzletsor előtti sötét területre is telepítenek kandelábereket. A tervek szerint még szeptemberben befejeződnek a munkálatok.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja