Ugyan még nem fejeződött be az idei Autocross Európa bajnokság, de két versennyel a vége előtt már bajnokot avathatott a szakág. Kárai Tamás a Csehországban megszerzett győzelmével újra Európa bajnok.

Az orosházi pilóta harmadik alkalommal bizonyult a kontinens legjobbjának. A hármas igazi mesebeli szám: gondoljunk csak a három kívánság vagy a három próbatétel mondájára. De a valósághoz visszatérve, kemény munkának köszönhető az elért siker.

– A cseh futam előtt nem akartam belemerülni az összetett számolgatásába. Technikai sportról beszélünk, tehát bármikor beüthet a balszerencse – kezdte a futam értékelését Kárai Tamás.
– A csapatom most is nagy lelkesedéssel és pontossággal készítette fel a Skoda Fabiat, nem volt nagyobb technikai gondunk a hétvégén. Az előfutamok összegzése alapján az első helyről indultam a döntőben és mivel Fejfar (cseh, Skoda Fabia) nem tudott felállni már a második előfutamra sem motorprobléma miatt, kicsit jobban tudtam az autóra koncentrálni, mint a versenytársakra. De a szintén cseh Vyborny az első körökben nagyon rajtam volt. Jó kis döntő volt! Kívülről úgy tűnhet, hogy könnyen nyertük meg a bajnoki címet, hiszen eddig hat futamból öt alkalommal az első helyen végeztünk. De keményen megdolgoztunk minden másodpercért, minden előfutamért egész évadban. Ez a csapatmunka eredménye! – mondta boldogan a címvédő orosházi versenyző.

Kárai Tamás újra megnyerte ez Eb-t (Fotó: Kovács Zoltán)
Kárai Tamás újra megnyerte ez Eb-t (Fotó: Kovács Zoltán)

Három a magyar igazság, mondja a közmondás. De folytassuk ezt tovább úgy, hogy jöhet a végtelen számú ráadás. Augusztus 23-24-én Magyarországon, a nyirádi pályán bőgnek fel a motorok, ahol Kárai Tomi ismét a dobogó legfelső fokát célozza meg.
– Annak ellenére, hogy már most megszereztük a bajnoki címet, az évad folytatódik és a motivációm sem csökkent. Rajthoz állunk a hátralévő két futamon, így Nyirádon is találkozhatnak velünk a szurkolók. Természetesen győzni szeretnénk a magyar közönség előtt, de mivel a bajnoki cím már biztosan a miénk, ezért van lehetőségünk a jövőre is gondolni és tesztelni a technikát – zárta Kárai Tamás.

A bajnokság állása (hat futam után):

1. KÁRAI TAMÁS 137 pont
2. Vaclav Fejfar 95 pont
3. Miroslav Neumann 88 pont

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja