Véleményeztek és javaslatokat is tettek a város képviselői azon a január 16-i egyeztetésen, melyen egy 650 millió forintos pályázati beruházás részleteiről tájékozódhattak az elöljárók. A pályázattal Gyopáros turisztikai célú fejlesztése valósul meg a közeljövőben, méghozzá széleskörűen.

A gyopárosi tavak környezetének rendezése és rekortán futópálya kialakítása, játszótér, játszóház, információs pont – röviden így lehet összefoglalni, mi valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Orosháza-Gyopárosfürdőn. A cél a turisztikai vonzerő növelése, közvetve pedig a helyi gazdaság élénkítése.

A RexTerra Kft. ügyvezető igazgatója az egyeztetésen felvázolta az elképzeléseket, alaprajzokkal és látványtervekkel bemutatva, hogyan is állnak a tervek a pályázat jelenlegi szakaszában. Szilágyi Csaba hozzátette, jó forgatókönyv esetén jövő nyáron már birtokba vehető lesz a beruházás minden eleme.

Az Alföld Gyöngye Hotel előtt található (egykor internetkávézónak készült) körépületet kibővítik: a kétszintes, hajó formájú játszóház számos játékelemet tartalmaz a tervek szerint. A körépületben mászófal, kávézó, baba-mama szoba és irodák is helyet kapnak. A Gyopárka tündér meséje alapuló tematikus játszótér a gyopárosi vasútállomás mögötti árnyas parkban lesz kialakítva, interaktív játékelemekkel, vízvételi hellyel.

A fürdő bejáratától jobbra található játszótér költözik, mégpedig a Hősök ligetébe. Helyére a járdaszintben kialakított taposószökőkút, padok (köztük egy napelemes, mely telefontöltésre is alkalmas), valamint újabb növények kerülnek. A kemping mellett turisztikai fogadóközpont létesítését tervezik, ami három épületből áll majd: fogadóépület, vizesblokk és tárolóegység, ez utóbbi például a kerékpárkölcsönzést teheti lehetővé. Futókör is épül majd, az egy méter széles rekortán futókör az északi tavat öleli körül, valamint a tóparton futó jelenlegi kavicsos sétány térburkolatot kap a tervek szerint.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja