Az orosházi kajakos lány az olimpiai reménységek versenyén remekelt, két arany és egy ezüst a mérlege.

Szenzációsan szerepelt, összesen 73 érmet szerzett a válogatott a pöstyéni Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen 36 arany-, 24 ezüst- és 13 bronzérem lett a mieink mérlege, így a magyar csapat toronymagasan nyerte meg a pontversenyt, az éremtáblázat élén zárt és természetesen elhódította a legjobb nemzetnek járó különdíjat is – olvasható a Kajak-Kenu Sport oldalán.

A magyar utánpótlás válogatott tagja volt a remek formában lévő orosházi Homonnai Luca is. A jelenleg Győrben versenyző kajakos tehetség három számban állt rajthoz, és nem is vallott szégyent, hiszen két aranyat és egy ezüstöt lapátolt össze. A két aranyérmet ráadásul egy korosztállyal feljebb, a 17 évesek között szerezte, ami tovább növeli a győzelem értékét. Luca teljesítményét a szakma is elismeri, értékelésében őt is külön kiemelte Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Homonnai Luca (k) 1000 méteren is a legjobb lett (Fotó: Facebook)
Homonnai Luca (k) 1000 méteren is a legjobb lett (Fotó: Facebook)

– Az 1000 méter és az 500 méter jól sikerült, végig tartottam a megbeszélt taktikát, sikerült is nyernem. 200 méteren viszont elrontottam a rajtot és már nem tudtam behozni az ott összeszedett hátrányt. Ezért kicsit bosszús vagyok, ez sikerülhetett volna jobban is – értékelt Luca az OrosCafénak. Számára ezzel ért véget a szezon, 3 hét pihenő után viszont elkezdi az alapozást a jövő évi versenyekre.

Eredmények és a versenyek

K1 1000 m: I. hely

K1 500 m: I. hely

K1 200 m: II. hely

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja