Felhívjuk tisztelt adózóink figyelmét, hogy 2014. március 17. a befizetési határideje a helyi adók és a gépjárműadó első féléves részletének.

A befizetéshez a helyi szokás szerint csekket fogunk küldeni. A korábbi évektől eltérően minden érintett számlaegyenleg-értesítőt is fog kapni, amiben részletesen kimutatjuk az adótárgyakat és a hozzájuk tartozó fizetési kötelezettséget. Akinek változik az építményadó vagy a gépjárműadó összege, határozatot  fog erről kapni, külön küldeményben. Az iparűzési adó bevallásához (határidő: június 2.) a tavalyi évhez hasonlóan most sem küldünk nyomtatványt, az letölthető a város honlapjáról ide kattintva.

Ugyanitt elérhető a hatályos helyi adókról szóló önkormányzati rendelet, az adókkal kapcsolatos számlaszámok, egyéb nyomtatványok  és más aktualitások (többek között a KATA-val kapcsolatos szabályok).  Az idegenforgalmi adó bevallása és megfizetése fentiektől eltérően a megszokott módon, a tárgyhónapot követő hó 15. napjáig esedékes. Erről külön értesítést nem küldünk. A bevallások kitöltése és benyújtása továbbra sem lehetséges elektronikus módon.

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja