Hagyományőrző családi napot szervezett az orosházi nagycsaládosok egyesülete. A közös szórakozás mellett stratégiai megbeszélést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

A magyar értékrendet, kultúrát és hagyományainkat tovább kell adni a következő generációnak. Többek között ezért is szervezték meg a III. Hagyományőrző Családi Napot július 5-én a főtéren. A rendezvényt a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza közösen szervezte a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével (KCSSZ), amelynek képviselete is jelen volt. A KCSSZ öt ország, közel 300 családszervezetét öleli fel, ennek az orosházi egyesület is tagja.

Minikonferencia keretében stratégiai megbeszélést tartottak az egyesületi házban a szombati nap során.
– Közös céljaink, hogy a kárpát-medencei magyarságot összefogjuk, és hogy a KCSSZ egy megkerülhetetlen szerv legyen, ha családpolitikai kérdésekről van szó – mondta Bartus Ferenc, a Nagycsaládok Egyesülete Orosháza egyik elnökségi tagja.

A nagycsaládosok rendezvénye része volt az Orosháza Fesztiválnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A nagycsaládosok rendezvénye része volt az Orosháza Fesztiválnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A konferencia mellett ingyenes programok sokaságából válogathattak a résztvevők és az érdeklődők. A legnépszerűbbnek a quad és a légvár bizonyult, de sokan kipróbálták a kézműves foglalkozásokat is, úgymint a fazekasságot, a szövés-fonást, a fafaragást, a rovásírást, a kosár és vesszőfonást. A színpadon Béres Enikő interaktív gyermekelőadásával kezdődött a műsor, a nap során zenélt a Szó-Köz Kultúrzenekar, a Black Band, valamint fellépett a Tekergők zenekar kíséretével a Harangos Néptáncegyüttes is.

A rendezvényre kitelepültek civil szervezetek is, standjuknál feladatokkal és ajándékokkal várták az érdeklődőket. Vendégként a Magyarságtábor résztvevői is aktívan jelen voltak, előszeretettel próbálták ki ők is a kézműves játékokat.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja