Három milliót nyertek a bölcsőde felújításához

Az önkormányzat a szükséges önerő mintegy 40%-át nyerte el pályázati úton.

A belügyminisztérium rendelete alapján pályázhattak európai uniós fejlesztésekhez, Orosháza több mint 3 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A csaknem 145 millió forint uniós támogatással megvalósuló munkálatok egyébként a tervezettnél is jobban haladnak, a kivitelező Iványi Építőmester Kft. a külső munkálatokkal kezdte a felújítást, bővítést, a téli időszakban pedig a belső munkálatok következnek.

A tervezettnél jobban halad a bölcsőde felújítása (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A tervezettnél jobban halad a bölcsőde felújítása (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

− Jelenleg a belső átalakítások folynak, a szerkezetépítést már elvégezték, az új nyeregtető is háromnegyed részig elkészült, a hónap végéig teljesen felépül – sorolja Karsai Sándor műszaki projektmenedzser. – A külső területeken a közmű-építés is kész, a belső falak, helyiségkiosztások is megvannak, az épületet téliesítették, ezzel egy időben zajlik az aljzatbetonozás. A pályázathoz kötődően az épület komplex akadálymentesítése- valamint a teljes fűtési rendszer korszerűsítése is megtörténik.

A bölcsőde 1978 óta üzemel, jelentős felújítás nem történt a mostani előtt, a beruházás a tavaszra készül el, jövő ősszel vehetik birtokba ismét az apróságok, egy korszerű, modern épületben kezdhetik az következő évet.

forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux