Az önkormányzat a szükséges önerő mintegy 40%-át nyerte el pályázati úton.

A belügyminisztérium rendelete alapján pályázhattak európai uniós fejlesztésekhez, Orosháza több mint 3 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A csaknem 145 millió forint uniós támogatással megvalósuló munkálatok egyébként a tervezettnél is jobban haladnak, a kivitelező Iványi Építőmester Kft. a külső munkálatokkal kezdte a felújítást, bővítést, a téli időszakban pedig a belső munkálatok következnek.

A tervezettnél jobban halad a bölcsőde felújítása (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A tervezettnél jobban halad a bölcsőde felújítása (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

− Jelenleg a belső átalakítások folynak, a szerkezetépítést már elvégezték, az új nyeregtető is háromnegyed részig elkészült, a hónap végéig teljesen felépül – sorolja Karsai Sándor műszaki projektmenedzser. – A külső területeken a közmű-építés is kész, a belső falak, helyiségkiosztások is megvannak, az épületet téliesítették, ezzel egy időben zajlik az aljzatbetonozás. A pályázathoz kötődően az épület komplex akadálymentesítése- valamint a teljes fűtési rendszer korszerűsítése is megtörténik.

A bölcsőde 1978 óta üzemel, jelentős felújítás nem történt a mostani előtt, a beruházás a tavaszra készül el, jövő ősszel vehetik birtokba ismét az apróságok, egy korszerű, modern épületben kezdhetik az következő évet.

forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja