Új üvegfalak, új burkolat, megszépült környezet: többek között ez fogadja mostantól a látogatókat Gyopárosfürdőn. Korszerűsítették az üvegtetős fedett medencét 32 millió forintos önkormányzati támogatás segítségével.

Mikor Rózsa Sándor, a híres betyár Kiskunfélegyháza és Szeged környékén bujkált a csendőrök elől, Orosházán is megfordult. A legenda szerint miután az orosházi tavakban fürösztötte lovát, az állat gyorsabban, nagyobb erővel futott, de a sebei is hamarabb gyógyultak, hiszen a gyopárosfürdői víz jótékony hatással volt rá.

Ezzel idézte a múltat Zalai Mihály alpolgármester az eredetileg 1973-ban épült, most felújított üvegtetős medence átadóünnepségén május 2-án. Tavaly november óta folytak a munkálatok a fürdőben.

Az üvegtetős medencét péntektől újra használhatják a fürdőzők Fotók: Rajki Judit
Az üvegtetős medencét péntektől újra használhatják a fürdőzők Fotók: Rajki Judit

– Örömteli, hogy a medencetér, a gépészeti rendszer, a tetőszerkezet is megújult, szükség volt már rá. A fedett medence elegáns hellyé vált, ahová öröm belépni, és ahol öröm fürödni. Az elmúlt évben nőtt Gyopárosfürdő forgalma. Bízom benne, hogy a felújításnak köszönhetően még többen tudnak itt pihenni, regenerálódni, de leginkább gyógyulni – emelte ki Zalai.

Csizmadia Gergely, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, a medence és a járófelületek is teljesen megújultak, mindenhol csúszásmentesítettek. A fedett medencét körülvevő falak, illetve a tető új üveget kapott és a fémfelületek is speciális kezelésen estek át.

– A korábban már igencsak elhasználódott medencére több panasz is érkezett, a termálvíz erős kémiai hatása miatt a felületeket nagy mértékben érte károsodás. A felújításnak köszönhetően a probléma megszűnt, és reményeink szerint az ide látogató vendégek teljes megelégedésére szolgál majd – fogalmazott a vezérigazgató.

Az ünnepélyes szalagelvágást követően a fürdőzők nem sokat tétováztak, azonnal birtokba vették a termálvizes medencét. Először csak néhány önkéntes próbálta ki felújított teret, majd negyed óra alatt fürdőzőkkel telt meg a 36 fokos víz. Egyikük elmondta, 15 éve nem járt Gyopárosfürdőn, most meglepődve, de örömmel konstatálta a változásokat, azt azonban megjegyezte, a víz ugyanolyan jó, mint ahogy emlékeiben élt.

Gyopárosfürdőn egyébként nem ez volt az egyetlen ünnepi alkalom a hétvégén. Az élményfürdő május 1-je és 4-e között ünnepli 10. születésnapját.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja