Hazánkban naponta átlagosan 65 ember sérül meg a munkahelyén, minden második napon történik súlyos munkabaleset, és minden ötödik napon meghal valaki munkabalesetben. A statisztikán csak a tudás javíthat – Orosháza városával partnerségben elsősegélynyújtó-képzést szervezett az orosházi városházán a megyei iparkamara január 14-én.

Jogszabály mondja ki, hogy a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni. Ezért is fontos és hasznos az a tudás, melyet elsősegély-nyújtó képzéseken szerezhetnek meg az érdeklődők. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az orosházi önkormányzattal együttműködve Orosháza városába is elhozta a tanfolyamot. – Fontosnak tartottuk, hogy Orosházán is elérhető legyen ez a képzés a vállalkozások számára. Önkormányzatunk a helyet biztosította, mindig partnerek leszünk abban, hogy egy ilyen képzésnek teret adjunk, ugyanakkor azt kívánom, hogy a most megszerzett tudást sose kelljen használni a gyakorlatban – fogalmazott Bojtor István, Orosháza alpolgármestere.

Az orosházi tanfolyamra 20 jelentkezés érkezett, ez a maximum létszám, melyet a gyakorlatorientált képzés során egy alkalommal fogadni tudnak. A jelentkezők többsége orosházi cégek képviseletében érkezett, de voltak, akik Gyomáról, Tótkomlósról, Kondorosról, sőt Kecskemétről utaztak Orosházára.

– A résztvevők nyolc óra leforgása alatt megtanulják az újraélesztést, a defibrillátor használatát és minden egyéb más, elsősegély-nyújtással kapcsolatos tudást, melyet egy laikusnak a munkahelyi elsősegély-nyújtás során tudnia érdemes – tudtuk meg Csendes Csaba mentőállomás-vezetőtől, a képzés oktatójától. – Ez a tudás olykor bizony életet menthet – húzta alá a szakember.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja