Július 31-ével térségünkben digitális sugárzásra vált az audiovizuális műsorszórás. A televíziózásban történelminek mondható változás hamarosan eléri az egész ország területét, a második fázisban majd október 31-ével történik meg az átállás.

Békés megyében augusztus 1-jétől minőségi változás történik a televíziózásban. A digitális átállás nemcsak minőségibb hangot és képet, de számos új lehetőséget is nyújt a tévénézőknek. Ilyen például az elektronikus műsorújság, illetve egyes set-top-boxok a műsor felvételére is alkalmasak, a kiegészítő készülék által bármikor megállíthatóvá, újraindíthatóvá válik az adás.

Megyénkben több mint 45 ezer háztartás szociálisan jogosult volt a digitális tévézéshez szükséges jelátalakító állami támogatására. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása szerint közel hatezren éltek a lehetőséggel, Orosházáról a 2500 jogosult közül 440-en adtak be igénylést a set-top-box beszerzéséhez. Aki még ezt nem tette meg, de igényt tart a segítségre, még 30 napig eljuttathatja kérelmét az NMHH-hoz.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja