Orosháza Város Önkormányzata az Oktatási Minisztériummal együttműködve ebben az évben is meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj-Pályázatot.

A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek „A” vagy „B” kategóriában.

„A” típusú pályázat: a pályázatra azok felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Figyelem! Az 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése értelmében nem részesülhetnek Bursa támogatásban:

  • a rendvédelmi és katonai felsőoktatási intézmények hallgatói,
  • a középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben résztvevő tanulók,
  • doktori (PhD) képzésben résztvevők.
  • külföldi intézménnyel hallgatói jogviszonyban állók.

„B” típusú pályázatot nyújthat be az a fiatal, aki a 2011. év során tervezi felsőfokú tanulmányai megkezdését. A pályázatra azok fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  1. a 2010/2011. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy
  2. felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

A pályázat részletes kiírása megtekinthető a Városi Polgármesteri Hivatal földszinti hirdetőtábláján, a www.bursa.hu. internet címen valamint Orosháza város honlapján www.oroshaza.hu.
A Pályázati Csomag, mely tartalmazza a pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztatót és az adatlapokat is, a Városi Polgármesteri Hivatal portáján kérhető munkanapokon 730 órától 1600 óráig, valamint letölthető az előző internetes címről a város honlapjáról.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. október 29. A pályázat benyújtásának helye: Városi Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály Orosháza, Szabadság tér 4-6. II. emelet 15.-16.-17. ajtó

Orosháza, 2010. szeptember 10.

Csányiné Kádár Tünde sk. vezető főtanácsos

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja