Összesen 831 millió forint központi költségvetési forrásból újul meg az orosházi tűzoltók Kossuth téri laktanyája. A közel 70 éves épület korszerűsítése várhatóan másfél évig tart. A munkálatok ideje alatt tűzoltóink a korábbi IKR telephelyen állomásoznak.

Az orosházi tűzoltólaktanya az 1950-es évek közepén, több ütemben készült el. Az eltelt évtizedek alatt csak az állagmegóvást célzó munkálatokat végeztek el az épületen, most viszont teljes körű lesz a megújulás.

Központi költségvetési forrásból 831 millió forint jut a laktanya felújítására. Ebből a forrásból várhatóan másfél év alatt a helyi védettség alatt álló épületet szigetelik, a nyílászárókat kicserélik, megújítják a teljes gépészeti, elektromos és közműrendszert, valamint napelemek kerülnek a tetőre. A tetőt egy méterrel megemelik, így a tetőtér beépíthető lesz, a tervek szerint az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség kap ott majd helyet. A forrásból riasztáskor automatikusan nyíló szertárkaput is kiépítenek.

A tűzoltók már átadták a területet a kivitelezőnek, a következő időszakban ideiglenes laktanyából, de ugyanolyan elhivatottan látják el a lakosság védelmét. Az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság teljes személyi és technikai állománya a felújítás várhatóan másfél éve alatt a Kardoskútra vezető út melletti, korábbi IKR telephelyen állomásozik, itt fogadta Dávid Zoltán polgármestert Bohák János alezredes, az Orosházi Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

A tűzoltóparancsnokság elérhetősége: 5900 Orosháza, külterület 0327. helyrajzi szám (volt IKR telephely)
telefonszám: 68/414-244, 66/549-481
e-mail: oroshaza.ht@katved.gov.hu

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja