Az Orosháza értékeit összegző települési értéktár bizottság élére új elnököt választottak február 6-án. A grémium Józó Tamásné múzeumpedagógust bízta meg a feladattal, Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán javaslatára.

Több mint hat esztendővel ezelőtt alakult meg az Orosházi Települési Értéktár Bizottság – feladata, hogy összegyűjtse az egyedi, megkülönböztetésre alkalmas, kiemelésre méltó helyi értékeket. Orosháza bővelkedik ilyen értékekben, így a bizottság nem tétlenkedett, a csíramálétól az üvegiparon keresztül a jeles orosháziak életútjáig, számos értékes, megőrzésre méltó helyi értéket gyűjtött össze és ismertetett meg minél szélesebb körben.

A bizottság most új felállásban folytatja a munkát, a korábbi elnök, Horváth József leköszönt posztjáról, de maradt az értéktár bizottság tagja, sőt, felkérésre elvállalta az alelnöki pozíciót. A korábbi bizottságban és a mostaniban is benne van Szilasi-Horváth Tibor nyugdíjas pedagógus. A bizottság további tagjai: Buzai Csaba könyvtárigazgató, Erostyák Zoltán történész, Gyapjasné Béres Enikő pedagógus, K. Tóth László műszaki vezető, Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

A bizottság abban is megegyezett a tanácskozáson, hogy félévente kétszer találkoznak és munkájukról Orosháza képviselő-testülete előtt is beszámolnak.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja