Folytatva az elmúlt évek hagyományát, Orosháza városa továbbra is segíti a kéklámpásokat – a tűzoltók február 4-én vehették át a felajánlást, ami a kérésüknek megfelelően egy professzionális ágvágó fűrész volt, mellyel a talajról is elérik a faágakat. A közeljövőben az orosházi rendőrök és mentősök is átvehetik a kért eszközöket.

Ahogyan az elmúlt években, úgy 2019-ben is arról döntött a város testülete, hogy eszközadományokkal segíti a tűzoltókat, mentősöket és rendőröket. A tűzoltóknak kedden az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere adta át a mintegy 200 ezer forint önkormányzati forrásból vásárolt professzionális magassági ágnyeső fűrészt. A városvezető kiemelte, minden elismerést megérdemelnek a tűzoltók, nagyra tartja munkájukat. – Bízom benne, hogy ennek az új eszköznek nagy hasznát veszik majd a mindennapok során, és örülök, hogy ennyivel is segíthetünk – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Bohák János tű. alezredes, orosházi tűzoltóparancsnok köszönettel fogadta a felajánlást a tűzoltóság nevében. Elhangzott, a tűzoltó laktanya felújítása sikeres közbeszereztetés esetén a tervek szerint márciusban indulhat el. Ahogyan az új magasból mentőt, úgy az ágvágót is gyorsan felavatták az orosházi tűzoltók: a viharos szél miatt rendre érkeztek a segélykérések a megyei katasztrófavédelemhez, szerdán az orosházi egység is többször vonult a viharos szél miatt leszakadt faágak, kidőlt fák eltávolításához.

Orosháza képviselő-testülete január végén határozott az idei évre vonatkozó költségvetésről. Ennek része, hogy az elmúlt évek gyakorlatát folytatva, idén is 200-200 ezer forint értékű tárgyi adománnyal támogatja a város az orosházi tűzoltókat, rendőröket és mentősöket.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja