Újabb, jelentős beruházásra készül a Linamar Hungary Zrt, ami jelentős munkahelybővüléssel is jár majd. A fejlesztéshez állami támogatást is nyertek.

A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar orosházi telephelyén 2012. márciusában avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök az új, 5000 m2-re bővített üzemcsarnokot. A cég az elmúlt időszakban újabb autóipari megrendelésekhez jutott, így növelni kívánja termelési kapacitását.

– Az Európai Unió és a Magyar Kormány által támogatott Gazdasági Operatív Program keretében beadott technológiai fejlesztési pályázatunk lett sikeres, ami 5 milliárd forint feletti beruházási értéket képvisel. Ebből mintegy 1,6 milliárd forint az állami támogatás, amihez adókedvezmények is járulnak – mondta Ivanics János, a Linamar Hungary Zrt vezérigazgatója.

A megnövekedett megrendelések miatt újabb gépeket is beszereznek majd (Fotó: Melega Krisztián)
A megnövekedett megrendelések miatt újabb gépeket is beszereznek majd (Fotó: Melega Krisztián)

Az előző, 6,9 milliárd forintos pályázatból Orosházán egy szociális blokk és egy kibővített üzemcsarnok épült, valamint gépeket szereztek be a termelési kapacitás bővítésére. A mostani pályázat bizonyos értelemben folytatása az előzőnek.

– A korábban megépült üzemcsarnokba kívánunk újabb gépeket beszerezni, erről szól a mostani pályázat. A gépek megvásárlása, beállítása időt vesz igénybe, így a teljes géppark beszerzése és üzembe állítása várhatóan jövő nyár elejére várható – tette hozzá Ivanics János.

Idén júniusban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány és a Linamar. A vezérigazgató elmondta, hogy bár ezt a pályázatot tavaly adták be, de a megállapodásnak jelentős szerepe lehetett abban, hogy nyertek.

– Úgy gondolom, hogy a kormány értékelte azt a fejlesztési ütemet, amit az elmúlt években végrehajtottunk. A mostani nyertes pályázatban 150 fő új munkavállaló foglalkoztatását vállaltuk – fogalmazott Ivanics János.

Dr. Dancsó József polgármester is szerepet vállalt abban, hogy a cég pályázata sikeres legyen. A városvezető kiemelten fontosnak tartja a munkahelyteremtést, ami alapvető feltétele annak, hogy az életszínvonal is emelkedjen.

– A térségben az elmúlt három évben jelentős beruházások valósultak meg, melyben Orosháza élen jár. Ez a nyertes pályázat is hozzájárul majd ahhoz, hogy a térség foglalkoztatottsága növekedjen – mondta a polgármester.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja