40 év után búcsúzik az iskolától

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, Pusztainé Szabó Margit a tanévzárón búcsúzott el az iskolától.

Első munkahelyéről vonul most nyugdíjba, ahol negyven éven keresztül tanított matematikát és kémiát, valamint 1990 óta, huszonhárom éven át vezette az intézményt. Az ünnepségen köszöntötte Kisné Bor Emília igazgatóhelyettes, Katona Gyula esperes, dr. Dancsó József polgármester, a nevelőtestület, a szülői munkaközösség, valamint mind a húsz osztály képviselője egy-egy idézetet mondott útravalóul egy szál virág kíséretében.

Pusztainé Szabó Margit címzetes igazgató címet kapott. A tanévzáró ünnepség megható pillanatit követően igazgatói pályafutásáról és jövőbeli elképzeléseiről beszélgettünk vele.

Milyen értékeket szeretett volna közvetíteni, amikor igazgatóként munkához látott?

– Az volt az elhatározásom, hogy az igaz értékeket közvetítsük a tanulók felé. Ehhez nagyon jó pedagógiai háttér volt a Zsolnay-féle értékközvetítő és képességfejlesztő program, melynek a nevében is benne van, hogy értékeket közvetítettünk. Ezen felül pedig mindig a gyermekek érdekeit tartottuk szem előtt, ez volt a legfontosabb.

puszatine_nyugdijba_ment
Az osztályok képviselői idézettel és virággal búcsúztak (Fotó: Losonczi Dávid)
Az igazgatói munkában mit nem szeretett és mi az, amiért megérte vállalni a vezetői posztot?

– Amiért megérte az a negyven év, amit itt töltöttem az első munkahelyemen, egyértelműen a gyerekek. A gyerekek közé menni órát tartani, később vezetni az iskolai programokat, útmutatást adni, ez mind csodálatos dolog. Gyerekekben én még soha nem csalódtam. Természetesen volt az igazgatói szerepkörnek nehezebb oldala is. Ami az ember életét meg tudja keseríteni, az a politika. Mindig arra törekedtünk, hogy amennyire csak lehet távol tartsuk az iskolát a politikától, de azért az emberben mindig ott munkál az a sok külső hatás, ami az elmúlt évtizedek alatt ért minket.

Mik a jövőbeli tervei, mit fog csinálni szeptembertől?

– Pihenek egy kicsit, úgy mint minden nyáron, de nem szakadok el az iskolától, mivel tanfelügyelőként és szakértőként tovább dolgozom. Ezért is viselem egy kicsit könnyebben ezt a szakítást, mert tudom, hogy ez nem a végső elszakadás az iskolától.

Forrás: OrosCafé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux