TÁJÉKOZTATÁS

A Kormány 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozatában lehetővé tette, hogy az Orosháza Város közigazgatási területén lévő olyan háztartások részére, melyeknél nincsen kiépített gáz- vagy távhőhálózat, vagy valamilyen oknál fogva a szolgáltatás nincs bekötve, elérhetővé váljon a 12.000 Ft összegű téli rezsicsökkentés.

Az állami támogatásra való igénybejelentés Orosháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Igazgatási Iroda, Népjóléti, Szociális Csoportjánál a hivatali ügyfélfogadási időben legkésőbb 2018. október 15. napjáig nyújtható be. A határidő elmulasztása jogvesztő, ezt követően igénybejelentés nem fogadható be, támogatás nem adható.

Háztartásonként, mely az igénylő személynek a bejelentett lakóhelye vagy a bejelentett tartózkodási helye, egy darab igénybejelentés nyújtható be. Amennyiben Önkormányzatunk a rendelkezésre álló adatok alapján megállapítja, hogy az adott háztartásra vonatkozóan már nyújtottak be igénybejelentést, az ugyanazon háztartásra benyújtani kívánt további igénybejelentést nem fogadja be.

Az igénybejelentés feltétele, hogy az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot kell tennie arról, hogy az igénybejelentésben szereplő háztartás a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben még nem részesült, azaz gáz vagy távhőszolgáltatás díjára jóváírást nem kapott. Továbbá hozzájárulást kell adnia ahhoz, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: BM OKF) ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült.

A BM OKF főigazgatója meghatalmazást ad a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervének, hogy – az adminisztratív vizsgálat részeként – szükség szerint további adatgyűjtést, valamint szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálatot végezzen.

Az ellenőrzés akadályozása esetén az igényjogosultság megszűnik.

 A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

 Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját (tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet, brikett), mely később nem módosítható.

Az igénybejelentés lezárulása után az érintettek az igényelt fűtőanyagot az önkormányzat által kiválasztott vállalkozóknál, a részükre kiállított hivatalos igazolással vehetik át.

A támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.

 Az igénybejelentéshez szükséges nyomtatvány 2018. augusztus 27. (hétfő) napjától az Orosháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Igazgatási Iroda, Népjóléti, Szociális Csoportjánál (Orosháza, Szabadság tér 4-6. szám, földszint „A” épület) ügyfélfogadási időben átvehető, és ugyanott adható le kitöltve, aláírva.

 


Dávid Zoltán
polgármester

 

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja