Pályázat – TOP-3.2.2-15-BS1-2016-00004
Napelemes park kialakítása Gyopárosfürdőn

 

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Napelemes park kialakítása Gyopárosfürdőn

Szerződött támogatás összege: 143 762 307,- Ft

Támogatás mértéke:
 100%A projekt tartalmának bemutatása:

Az összesen 143,76 millió forintos európai uniós projekt segítségével a település környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztésére került sor.

A projekt keretében a pályázó Orosháza Önkormányzata egy napenergia alapú villamos erőmű kivitelezését határozta el kiváló minőségű, hatásfokú és élettartammal rendelkező polykristályos napelem modulokból. A napelemes rendszer névleges villamos teljesítménye 312,5 kW. Célja a hagyományos energiahordozó részbeni kiváltása megújuló energiaforrással. Az erőmű az önkormányzat tulajdonában álló és általa üzemeltetett Gyopárosfürdő területén valósult meg. Az erőmű teljes egészében Gyopáros strandfürdőt látja el villamos energiával.

A projekt megvalósítására igen nagy szüksége volt a városnak, hiszen a strandfürdő üzemletetése igen komoly költségekkel jár, amely költségek a közvetve várost terhelik. Továbbá a strandfürdő igen komoly turisztikai vonzerővel bír a térség lakóinak számára. Továbbá igen jelentő súllyal jelen vannak, az ország távolabbi pontjaiból és a közeli Romániából ide érkező turisták.  A fejlesztésnek köszönhető működési költség csökkenés további lehetőségeket biztosít Orosháza Város Önkormányzatának számára a strandfürdő további fejlesztésére, amely fejlesztéseket a város mindenképp meg kíván valósítani, és szerepel a város céljai között.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.2-15-BS1-2016-00004

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja