Pályázat – TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00046 Kisharang bölcsőde átalakítása és bővítése

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Kisharang bölcsőde átalakítása és bővítése

Szerződött támogatás összege: 340.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A főkedvezményezett Orosháza Város Önkormányzata tartja fenn az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ Kisharang Bölcsőde (OVÖ ESZK Kisharang Bölcsőde) köznevelési intézményt.

 

Az érintett intézményben a kisgyermekek ellátása jelenleg 7 csoportban történik. További 2 csoportos bölcsődei telephely nyílt meg a Könd utcai óvoda épületében 2019-ben (A megvalósult TOP-1.4.1-15-BS1-2016-00046 azonosítószámú projekt eredményeként).

 

A bölcsőde alapfeladatán túl szabad kapacitása terhére többlet szolgáltatásként a gyermekek egyéb, napközbeni ellátását (időszakos gyermekfelügyelet, só szoba, játszószoba) is biztosítja. Jelen projektben az 5900 Orosháza, Zöldfa u. 8. szám alatti Kisharang bölcsőde épületének részleges földszinti átalakítása és szintráemeléssel tetőtéri beépítése tervezett. A fejlesztéssel érintett intézménynek helyt adó épület tulajdonosa szintén a fő kedvezményezett Orosháza Város Önkormányzata.

 

A pályázat fő célja, fejleszteni a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei ellátást, ezáltal a kisgyermekek számára esztétikus és egészséges környezet megteremtése, amely által a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérést is segítjük. A megvalósítással férőhelybővítés nem történik, új fejlesztő helyiség (sószoba) kialakítására kerül sor, valamint egy modern főzőkonyha kerül kivitelezésre. A meglévő 76 férőhelyes bölcsődei ellátás fejlesztése történik.

A felújítással érintett épület Orosháza, Zöldfa u. 8. szám alatt található.

 

A tervezett épület átalakítás, felújítás és eszközbeszerzés hozzájárul ahhoz, hogy az intézménybe járó bölcsődések optimális környezetben töltsék napjaikat, ergonómiai szempontoknak megfelelő bútorok biztosítsák a mindennapi kényelmüket. A gondozó-nevelő munkát végző kisgyermeknevelők és bölcsődei dajkák részére rendelkezésre állhatnak azok az eszközök, melyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak. Minősített, 0-3 éves korosztálynak megfelelő kültéri udvari játékok beszerzésével biztosítjuk a szabadtéri mozgásfejlesztés lehetőségét.

A meglévő épületen belül a csoportszobák minimális, a kiszolgáló helyiségek jelentősebb mértékű átalakításával/felújításával/korszerűsítésével kívánjunk a meglévő csoportszobákat úgy átalakítani, hogy az a mindenkori módszertani javaslatnak megfelelhessen. A jelenlegi befejező konyha funkciót főző konyhává kívánjuk bővíteni, amely a hozzá tartozó összes technológiai helyiséggel és a további gazdasági helyiségekkel, irodákkal, öltözőkkel együtt a tetőtérben kerül elhelyezésre.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. 07. 31.

Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00046

Megszakítás
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux